בקר וחצילים על אטריות אורז מטוגנות

אטריות האורז מתנפחות בטיגון, מסתלסלות והופכות פריכות. כאן הן מוגשות עם חצילים רכים וסינטה עסיסית ברוטב צדפות וג’ינג’ר, ונוצר מפגש שמח של מרקמים וטעמים

אורן גולדווסר
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
בקר וחצילים על אטריות אורז מטוגנות.
אורן גולדווסר
דירוג הגולשים
NaN כוכבים
דרגת קושי:
בינוני
זמן בישול:
10 דקות

באותה שיטה מכינים:

תבשיל שרימפס ברוטב בוטנים על אטריות אורז מטוגנות:

משמנים ווק בכף שמן או חמאה מזוקקת ומקפיצים 30-40 שרימפס טריים עם שן שום קצוצה ו-5 ס”מ ג’ינג’ר קצוץ. כשהצד העליון של השרימפס משנה את צבעו, מוציאים אותם מהווק ומניחים בצד. מוסיפים לווק שלוש כפות רוטב צדפות, כף סוכר, כף נאם פּלַא (רוטב דגים תאילנדי, עשוי להכיל גלוטן), 1/2 פחית חלב קוקוס, כף חמאת בוטנים, בצל ירוק קצוץ ו-10 עלי בזיליקום. מבשלים כשתי דקות להסמכה ומחזירים לווק את השרימפס. מקפיצים דקה ויוצקים על אטריות מטוגנות.

רכיבים

  • 1 חציל לא קלוף וחתוך לקוביות של 2 ס”מ

  • 400 גרם אטריות אורז דקות (3 או 5 מ”מ)

  • 2 בצלים לבנים פרוסים לרצועות בינוניות

  • 1 כף שמן קנולה

  • 2 שיני שום פרוסות

  • 3 ס''מ ג’ינג’ר קצוץ

  • 800 גרם סינטה פרוסה כנגד הסיבים לפרוסות דקות ככל האפשר (קרפאצ’ו)

  • 1/2 כוס רוטב צדפות (עשוי להכיל גלוטן)

  • צרור קטן כוסברה קצוצה דק

  • 1 פלפל אדום חריף חתוך לרבעים לאורך

הוראות הכנה

1. מחממים היטב שמן לטיגון עמוק בסיר בינוני. כשהוא לוהט, מטגנים קוביות חציל כשתי דקות ומעבירים לנייר סופג.

2. זורקים אטריות לתוך השמן הרותח ואחרי כחצי דקה, כשהן מסתלסלות, מוציאים אותן מהסיר בעזרת כף מחוררת. מטגנים בכמה מחזורים, כדי שהאטריות לא יידבקו זו לזו. מניחים בקופסה מרופדת בנייר סופג. האטריות נשמרות עד יום במקרר.

3. מלהיטים ווק או מחבת רחבה ועמוקה על להבה גבוהה. לא משמנים! מוסיפים בצל ומקפיצים כשתי דקות, עד שהוא מתרכך ומקבל גוון טעם חרוך. מוסיפים כף שמן קנולה, שום, ג’ינג’ר ובשר ומקפיצים כחצי דקה עד שהבשר משחים.

4. מוסיפים רוטב צדפות ואחרי כדקה, כשהרוטב מתחיל להסמיך, מוסיפים את החצילים ומקפיצים עוד רגע או שניים. מסירים מהכיריים.

5. מניחים בצלחת אטריות, בשר וחצילים ויוצקים מן הרוטב. מפזרים כוסברה ומעטרים בפלפל חריף.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ