לחי בקר ביין לבן וסילאן

תבשיל מרשים של לחי בקר שמתאים להגשה חגיגית למרכז השולחן

אלרן בוזגלו, שף אורח
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
אלרן בוזגלו, שף אורח
לחי בקר ביין לבן וסילאן של שף אלרן בוזגלו.צילום: אפרת ליכטנשטט

רכיבים

  • 1.5 קילו לחי עגל חתוכה לקוביות

  • 3 שורשי פטרוזיליה חתוכים לקוביות

  • 3 שורשי סלרי חתוכים לקוביות

  • 3 גזרים חתוכים לקוביות

  • 20 שיני שום קלופות

  • 4 בצלים קצוצים גס

  • 10 ענפי תימין

  • 3 ענפי רוזמרין

  • 3 ענפי מרווה

  • 20 גרגרי פלפל שחור שלמים ומעט פלפל שחור טחון

  • 300 מ"ל סילאן

  • 800 מ"ל יין לבן יבש

  • קמח לקימוח הבשר

  • קמצוץ מלח

  • 1/4 כוס שמן זית

הוראות הכנה

1. מתבלים את הבשר במלח ובפלפל הטחון, מקמחים את הבשר ומנערים. בסיר שאפשר להכניס לתנור מטגנים את הבשר בשמן הזית עד להשחמה ומעבירים לצלחת.

2. מוסיפים את כל הירקות לסיר ומטגנים רבע שעה.

3. מחזירים את הבשר לסיר יחד עם היין, עשבי התיבול, גרגירי הפלפל, המלח והסילאן, ומביאים לרתיחה.

4. מכסים את הסיר ומכניסים לתנור בחום של 180 מעלות לשלוש שעות.

לחצו על הפעמון לעדכונים בנושא:

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ