גילי בן משה, שף אורח
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
גילי בן משה, שף אורח
דירוג הגולשים
NaN כוכבים
דרגת קושי:
בינוני
זמן בישול:
25 דקות
שיפודי שוקי עוף במשרת בצלים, כרישה ועגבניות של שף גילי בן משה.צילום: אפיק גבאי. סטיילינג נועה קנריק

רכיבים

  • 12 שוקי עוף (כ-2 קילו)

למשרה:

  • 1 בצל סגול

  • 1 בצל יבש

  • חבילת עירית קצוצה

  • 1 כרשה קצוצה (רק החלק הלבן)

  • 3 גבעולי בצל ירוק

  • 1 פלפל חלפיניו פרוס לטבעות (ניתן להשתמש גם בפלפל כבוש)

  • 1 כף סוכר חום

  • 1 כף סילאן

  • 2 כפות עגבניות Polpa מקופסה (או עגבניות שרי טריות קצוצות)

  • 2 כפות שמן זית

  • 1 כף מיץ לימון

  • מלח גס

  • פלפל שחור גרוס

הוראות הכנה

1. מנקים ושוטפים היטב את שוקי העוף, קוטמים בסכין את הסחוס בקצה עצם השוק.

2. הכנת המשרה: פורסים את הבצלים לפרוסות ומערבבים אותם בקערה יחד עם העגבניות, שמן הזית, הכרישה, עשבי התיבול, הלימון, הסוכר, הסילאן והתבלינים. מניחים את שוקי העוף במשרה ומשרים כשעתיים לספיגת הטעמים.

3. משפדים את השוקיים על שיפודי מתכת, שלוש יחידות על כל שיפוד, ומשפדים מעט מהבצלים על כל שיפוד. מניחים על גריל פחמים חשוף ללא רשת וצולים כ-10 דקות מכל צד.

4. את שאריות המשרה אפשר לצקת על העוף לאחר הצלייה כדי לחזק את הטעמים.

לחצו על הפעמון לעדכונים בנושא:

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ