קרפצ’ו שייטל עם סלט תותים ונענע
השייטל, מהנתחים המשובחים בעגל, הוא בעל מרקם רך ועסיסי, ומתאים להכנה כמעט בכל צורה. מספיק לו זמן בישול קצר, רצוי בצלייה, וגם – כמו במתכון הזה – כבשר נא בכבישה קרה, בלוויית סלט עלי נענע ותותים
גיא פרץ

קרפצ’ו שייטל עם סלט תותים ונענע.צילום: ריאן
גיא פרץ
דירוג הגולשים
NaN כוכבים
דרגת קושי:
בינוניזמן בישול:
20 דקותגיוון: במקום ערק אפשר להשתמש בכל ליקר אניס אחר.
רכיבים
100 גרם נתח שייטל טרי מיושן ופרוס הכי דק שאפשר
1 כפית חומץ בלסמי
1/2 כפית מלח גס
1/2 כפית פלפל שחור גרוס דק
1/2 כפית שמן שומשום
2 כפות שמן זית
לסלט:
10 עלי נענע ללא גבעול
2 תותים גדולים פרוסים דק
1 כפית שמן זית
1/2 כפית ערק או כל ליקר אניסי אחר שאוהבים
מעט מלח
מעט פלפל שחור גרוס דק
הוראות הכנה
1. מניחים את הפרוסות על צלחת הגשה, תוך כדי יצירת גומה במרכז הצלחת (לסלט). מטפטפים על הבשר בלסמי, ממליחים ומפלפלים, מטפטפים שמן שומשום ושמן זית.
2. מערבבים את חומרי הסלט ומניחים במרכז הצלחת ומגישים.