יקיטורי שייטל ובטטה

קוביות שייטל משופדות על במבוק, בליווי בטטה, צלויות בגריל ומוגשות ברוטב אסיאתי

שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
יקיטורי שייטל ובטטה.
דירוג הגולשים
NaN כוכבים
דרגת קושי:
בינוני
זמן בישול:
2:15 שעות

הטאפאס צוברים אוהדים בארץ, ובמסעדות רבות אפשר למצוא טעימות על קצה המזלג. נתחים אחוריים מתאימים במיוחד בזכות עזות הטעם העסיסיות ומשך הבישול הקצר שהם דורשים. כאן, אלו קוביות של שייטל - נתח טרי בגוון ורוד בהיר ומיוחד בטעמו - משופדות על שיפודי במבוק, בליווי קוביית בטטה וברוטב אסיאתי.

רכיבים

  • 300 גרם שייטל ומיושן, חתוך לקוביות (כ-30 גרם כל אחת)

  • 300 גרם בטטה חתוכה לקוביות בגודל 2 ס”מ

למרינדה:

  • 1 כף דבש

  • 2 כפות רוטב סויה

  • 1 פרוסת ג’ינג’ר

  • 1 כף רוטב צ'ילי מתוק

  • 1 שן שום קצוצה

  • 1/2 יין אדום

הוראות הכנה

1. מערבבים את חומרי המרינדה.

2. משפדים את קוביות הבטטה והבשר ומשרים במרינדה כשעתיים.

3. מחממים גריל פחמים או גריל של תנור.

4. צולים את השיפודים בגריל כשלוש דקות לקבלת דרגת צלייה מדיום המומלצת לנתח זה.

5. במקביל מרתיחים את יתרת המרינדה ויוצקים ל-3 כוסות. מניחים שני שיפודים בכל כוס ומגישים.

לחצו על הפעמון לעדכונים בנושא:

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ