עוף צלוי ממולא, לא כמו שמכינים בדרך כלל

המתכון הרוסי המקורי הוא של חזיר ממולא. היהודים מחליפים אותו בדרך כלל בברווז. כאן המתכון מתבסס על עוף, שנגיש יותר בארץ ובמקרה הנוכחי ממולא בתפוחים ובביצים

פליקס רוזנטל, שף אורח
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
פליקס רוזנטל, שף אורח
עופיון צלוי ממולא בתפוחי עץ, טלה וביצים קשות של שף פליקס רוזנטל.צילום: אמיר מנחם. סטיילינג: דיאנה לינדר

רכיבים

  • 1 עופיון נקי ומוכן למילוי

  • 1/4 כוס שמן זית

  • 1/4 כוס מלח גס

  • קורט פלפל שחור גרוס

למלית:

  • 2 תפוחי עץ גרני סמית חתוכים לגפרורים או פרוסות דקות

  • 200 גרם קוביות טלה מעושן ("בייקון" טלה), לא חובה

  • 1/3 כיכר לחם לבן קרוע לחתיכות גסות

  • 4 ביצים קשות חתוכות גס

  • קורט מלח

  • 1 כף שטוחה פלפל שחור גרוס

הוראות הכנה

1. מושחים את העופיון בשמן זית, מלח גס ופלפל שחור ומניחים בצד.

2. הכנת המלית: שהם מתחילים להתקרמל. מוסיפים טלה מעושן ומטגנים עוד כמה דקות עד שהתפוחים מקורמלים. מצננים ומעבירים לקערה.

3. מחממים תנור ל־160 מעלות. מוסיפים לקערה לחם לבן וביצים קשות, מתבלים במלח והרבה פלפל ומערבבים. ממלאים את העופיון בתערובת המלית (מקפידים לא לדחוס אותה). צולים את העוף כ־35 דקות, או עד שהוא שחום.

לחצו על הפעמון לעדכונים בנושא:

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ