מעורב חלקי פנים על מצע של צזיקי ובצל בסומאק

בניגוד לנתחים רגילים, לכל אחד מחלקי הפנים מרקם אחר. הדרך הכי כיפית ליהנות מהמגוון היא במנה שמשלבת שלל חלקי פנים

יהונתן בורוביץ', שף אורח
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
מעורב חלקי פנים.
יהונתן בורוביץ', שף אורח
דירוג הגולשים
NaN כוכבים
דרגת קושי:
קל
זמן בישול:
10 דקות

כבד רך ונימוח, כליות צמיגיות, נתח קצבים עסיסי וסיבי - בניגוד לנתחים ה"רגילים", לכל אחד מחלקי הפנים יש מרקם שונה. הדרך הכי כיפית ליהנות מהמגוון הזה תהיה במנה שמשלבת חלקי פנים מסוגים שונים, כך שבכל ביס חווים מרקם שונה. כאן הם מצטופפים יחד במעורב ירושלמי על טהרת הבקר, מתובל פה במתינות, כדי לתת מקום לטעמים העדינים של הבשר. מוגשים עם מטבלים חמצמצים-חריפים שמוסיפים עניין. במידה ויש סועדים שחוששים או נרתעים מאשכים, נסו להעניק למנה שם קצת שונה.

רכיבים

  • 600 גרם חלקי פנים של בקר (אשכים, כבד, לב, כליות, נתח קצבים) חתוכים לריבועים של כ-1/2 ס"מ

  • 1 בצל לבן קצוץ גס

  • 2 כפות שמן קנולה

  • 1 כפית מלח ים אטלנטי

  • 1 כפית כפות פלפל שחור גרוס טרי

לבצל בסומאק:

  • 1 בצל סגול פרוס דק

  • 2 כפות שמן זית

  • 1/2 כף סומאק

לצזיקי:

  • 250 גרם יוגורט סמיך

  • 2 מלפפונים בקליפתם, מגוררים גס על פומפייה

  • עלים מ-1/2 צרור שמיר שמיר קצוץ

  • 1/4 כפית פלפל שחור גרוס

  • 1/4 כפית מלח גס

  • 2 שיני שום מגוררות

להגשה:

  • עירית קצוצה

  • עמבה

הוראות הכנה

הכנת צזיקי:

מערבבים את כל החומרים בקערה.

הכנת בצל בסומק:

מערבבים את כל החומרים בקערה.

הכנת המעורב הירושלמי:

יוצקים שמן למחבת חמה. מוסיפים חלקי פנים ובצל ומקפיצים עם מלח ופלפל על להבה גדולה למשך כשתי דקות, עד שחלקי הפנים צרובים ומשחימים מבחוץ אבל נשארים עסיסיים מבפנים.

הרכבנת המנה:

מניחים 1/4 מכמות הצזיקי בכל צלחת ומסדרים עליה רבע מכמות המעורב. מפזרים למעלה עירית קצוצה ולצד עמבה ובצל בסומק.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ