פאולין שובל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
פאולין שובל
דירוג הגולשים
NaN כוכבים
דרגת קושי:
בינוני
זמן בישול:
50 דקות
שיפודי סינטה ופירות עם טחינה חמה של פאולין שובל.צילום: איל גרניט

רכיבים

  • 400 גרם סינטה סטייק פרוס עבה וחתוך לקוביות

  • 1 אננס

  • 2 נקטרינות לא בשלות

  • 1 אבוקדו בשל, אך לא רך מידי

  • 1 בצל סגול

  • עלי בייבי להגשה

  • 1 ליים סחוט (או לימון)

  • 1 כוס טחינה (שומשום או שקדים)

  • מלח ופלפל לפי הטעם

  • 1 כף שומשום קלוי

  • 2 כפות אגוזי פקאן מסוכרים, קצוצים דק

  • מעט שמן (עדיף ספריי שמן)

הוראות הכנה

חותכים את הפירות לקוביות בגודל שווה. קולפים ופורסים את הבצל לפרוסות דקות וחותכים אותן לחצאי טבעות דקות.

שמים את עלי הבייבי וטבעות הבצל הסגול בצלחות הגשה.

משפדים את קוביות הבשר יחד עם הפירות. משמנים מעט באמצעות מברשת או ספריי שמן.

הכנת טחינה חמה:

מדללים את הטחינה במים רותחים תוך כדי ערבוב עד לקבלת מרקם רצוי. מתבלים במעט מלח ופלפל.

הכנת המנה:

על אש גבוהה מחממים מחבת פסים במשך 4-5 דקות עד שהמחבת חמה מאוד. צולים את השיפודים מכל צד במשך כ-40 שניות עד דקה (תלוי ברמת העשייה הרצויה).

הרכבת המנה:

מורידים מהאש, מניחים על צלחות ההגשה. מפזרים מעל מעט שומשום ופקאן מסוכר. מתבלים במיץ ליים ומגישים לצד הטחינה החמה.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ