כבדי עוף עם משמשים צלויים ומרסלה

משמשים צלויים מכניסים צבע וחמצמצות למנת כבדי עוף מתקתקה. אפשר להחליף את המרסלה בפורט, ברנדי או יין מתקתק חר

מיכל מוזס
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מיכל מוזס
כבדי עוף עם משמשים צלויים ומרסלה.צילום: shutterstock

רכיבים

  • 500 גרם כבדי עוף

  • 3 כפות שמן זית לטיגון

  • 1 בצל פרוס דק

  • מלח ופלפל שחור שחור גרוס

  • תימין עלעלים מחצי ענף (לא חובה)

  • 1/2 כוס יין מרסלה או פורט

למשמשים צלויים:

  • 4 משמשים מגולענים וחצויים

  • מעט שמן זית (או שמן רגיל או חמאה) להברשה

  • 1 כף אבקת סוכר (או דבש) לבזיקה

הוראות הכנה

הכנת המשמשים:

מחממים תנור ל-180 מעלות.

מסדרים משמשים עם הצד החתוך כלפי מעלה בתבנית מרופדת בנייר אפייה.

מברישים בשמן (או בחמאה) ובוזקים אבקת סוכר (או דבש).

צולים בתנור 10-15 דקות עד שהמשמשים מתרככים ומתחילים להזהיב. מוציאים ומניחים בצד.

הכנת הכבדים"

מחממים מחבת עם שמן ומטגנים בצל ותימין עד הזהבה. מוציאים את הבצל לקערה בצד, מוסיפים כבדים, מתבלים במלח ופלפל ומטגנים כשתי דקות מכל צד עד השחמה.

מחזירים את הבצל למחבת ומוסיפים את המשמשים הצלויים. יוצקים מעל יין מרסלה ומטגנים 2-3 דקות עד שהרוטב מסמיך והטעמים מתמזגים. מגישים חם.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ