בקר ברוטב סלסה

נתח עסיסי של בשר בקר ברוטב פלפלים הוא חובה בכל מנגל

הארץ
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
הארץ
בקר ברוטב סלסהצילום: ארכיון השולחן

רכיבים

  • ½1 קילו בשר

  • עלי דפנה

  • פלפל אנגלי

  • 2 בצלים חתוכים לקוביות

  • 4 גזרים קלופים פרוסים דק

  • מלח

  • תימין

  • פלפל שחור

  • 1 כוס סלרי חתוך

  • 3 פלפלים (אדומים, כתומים או צהובים)

  • 1/3 כוס סויה

  • 800 גרם עגבניות מרוסקות

  • לתיבול: כמון ופלפל שאטה גרוס (לא חובה)

הוראות הכנה

הכנת הבקר:

מבשלים את בשר הראש במים עם עלי דפנה ופלפל אנגלי, עד כדי ריכוך (כשלוש שעות). הבשר מוכן כאשר מזלג או שיפוד שננעצים בו יוצאים בקלות. מצננים וחותכים לקוביות קטנות.

הכנת הסלסה:

מטגנים את הבצל, מוסיפים גזר וסלרי, אחרי חמש דקות מוסיפים את הפלפלים, לאחר 10 דקות נוספות מוסיפים: סויה, עגבניות מרוסקות, רסק עגבניות, תימין, מלח, פלפל. מבשלים על אש נמוכה כשעה, עד שהרוטב מתחיל להסמיך.

ניתן להכין מראש את הבשר והסלסה ולשמור במקרר. עד ארבעה ימים.

ביום ההגשה, מחממים את הרוטב ומוסיפים את קוביות הבשר. לאחר שהתבשיל מגיע לרתיחה עדינה, אפשר לתבל בכמון. אם רוצים מנה פיקנטית, מוסיפים גם פלפל שאטה גרוס.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ