שפונדרה יוונית בעשבי תיבול עם קרם טחינה

רצועות בשר מזולפות בטחינה שתרצו לנגב, מוגשות לצד סלט עלים רענן

מקס פרננד, שף אורח
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
שפונדה יוונית בעשבי תיבול עם קרם טחינה
מקס פרננד, שף אורח
דירוג הגולשים
NaN כוכבים
דרגת קושי:
בינוני
זמן בישול:
3 שעות

את הנתח מכניסים לתנור למשך שעתייים לפחות

רכיבים

  • 1/2 קילו שפונדרה (קשתית, נתח מס' 9)

  • 1 חבילת רוזמרין

  • 1 חבילת תימין

  • 1 כף פפריקה

  • 1/2 כף כמון

  • 1/2 כף פלפל שחור

  • מלח

להגשה:

  • 200 מ"ל טחינה גולמית

  • חופן בזיליקום

  • חופן עלי נענע

  • חופן עלי פטרוזיליה

  • 200 מ"ל שמן זית

  • מיץ מ-2 לימונים

  • מלח

  • פלפל שחור

הוראות הכנה

הכנת הבשר:

מניחים את נתח הבשר על תבנית מרופדת בנייר כסף ומורחים אותו היטב בשמן זית. מתבלים ברוזמרין, תימין, מלח ופלפל שחור.

מכניסים את הנתח לתנור בחום של 140 מעלות למשך 2-3 שעות. כשהנתח מוכן מצננים, חותכים לרצועות ומקפיצים אותן במחבת עם כמון, פפריקה, פלפל שחור ומלח.

הרכבת המנה:

מערבבים את הטחינה במים ומיץ לימון עד קבלת המרקם הרצוי ומתבלים במלח. שוטפים היטב את הנענע והפטרוזיליה, מתבלים בשמן זית, מלח ונגיעה של לימון. מגישים את סלט העלים ליד רצועות הבשר ומעטרים בזילוף טחינה.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ