שקדי טלה על שיפוד עם ירקות חרוכים וטחינה

לשקדים יש טעם עדין ומרקם מעניין, הם פריכים מבחוץ רך רכים מאוד ונימוחים מבפנים, והם הולכים נהדר עם ירקות, רעננים או חרוכים

מיכאל גרטופסקי, שף אורח
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
שקדי טלה על שיפוד עם ירקות חרוכים וטחינה.
מיכאל גרטופסקי, שף אורח
דירוג הגולשים
NaN כוכבים
דרגת קושי:
בינוני
זמן בישול:
25 דקות

במגזר הערבי קונים טלה שלם ומשתמשים בהכל, גם באיברים פנימיים כמו שקדים. יש להם טעם עדין, הם פריכים מבחוץ ונימוחים בפנים. אפשר להזמין שקדי טלה אצל קצבים מובחרים (אני למשל, אוהב לרכוש אצל “לגזיאל” ברמת גן), אבל מי שלא מוצא יכול להחליף אותם בשקדי עגל.

רכיבים

  • 200 גרם (7-10 יחידות) שקדי טלה

לירקות:

  • 1 חציל בלאדי

  • 1 עגבניית תמר חתוכה לרבעים

  • 1 בצל סגול חתוך לרבעים

  • 2 בצלים ירוקים

  • 2 כפות מיץ לימון

  • שמן זית

  • מלח

  • פלפל שחור גרוס טרי

לסלט:

  • 1 צרור קטן פטרוזיליה מופרד לעלים

  • 1 צרור קטן נענע מופרד לעלים

  • 1/2 בצל סגול קטן פרוס דק

  • קורט סומאק

  • 1-2 כפות שמן זית

  • 1 כף מיץ מלימון אחד

  • מלח

להגשה:

  • 3 כפות טחינה מוכנה (לא גולמית)

הוראות הכנה

הכנת הירקות:

קולים חציל על להבה גלויה כ-10 דקות עד שהוא מתרכך. קולפים וחותכים לקוביות גדולות.

צולים עגבנייה ובצל במחבת פסים חמה כחמש דקות מכל צד עד שהם משחימים קלות. באותו אופן צולים בצלים ירוקים דקה-שתיים. שומרים בצד.

הכנת הסלט:

מערבבים את עשבי התיבול והבצל ומתבלים בסומאק, שמן זית, מיץ לימון ומלח.

הכנת השקדים:

שוטפים את השקדים היטב במים קרים. מניחים בסיר, מכסים במים קרים ומביאים לרתיחה. מכבים את האש ומניחים לשקדים להתקרר בתוך הנוזל.

קולפים מהשקדים את הקרום הדק ומשפדים על שיפודי עץ.

צולים את השקדים היטב במחבת פסים חמה 3-4 דקות מכל צד עד שהם פריכים וזהובים. מתבלים במלח ופלפל.

בינתיים מחממים את הירקות בתנור או בגריל ומתבלים בשמן זית, לימון, מלח ופלפל.

הרכבת המנה:

יוצקים טחינה על צלחות הגשה. מסדרים עליה את הירקות החרוכים ומניחים את שיפודי השקדים. מניחים מעט מסלט עשבי התיבול ומגישים.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ