קרפצ'יו סינטה חגיגי

מנה של קרפצ'יו ששואבת השראה מהטטאקי היפני והגשה הכי רחוקה מאיטליה

אידית פדידה, שפית אורחת
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
קרפאצ'ו של חג הביכורים של אידית פדידה.
אידית פדידה, שפית אורחת
דירוג הגולשים
NaN כוכבים
דרגת קושי:
בינוני
זמן בישול:
45 דקות

שימו לב:

בניגוד לחיתוך הרגיל של נתח הסינטה לסטייקים כאן חותכים את הנתח עם כיוון הסיבים לשלושה מלבנים שווים בעוביים. לאחר הצריבה פורסים לריבועים בדומה לטטאקי.

רכיבים

  • 350 גרם נתח סינטה או שייטל נקי משומן

  • מלח ים אטלנטי

  • פלפל שחור גרוס

  • 2 כפות שמן זית

לסירופ רימונים ויין אדום:

  • 2 כפות סילאן

  • ½1 כוסות יין אדום

  • ½1 כוסות מיץ רימונים טרי

לסלסת זיתים:

  • 1/2 כוס זיתים מרוקאים שחורים קצוצים

  • 3 כפות מיץ לימון

  • 1 כף סילאן

  • 4 כפות שמן זית

  • 1 פלפל אדום חריף קצוץ

  • 1/2 בצל סגול קצוץ

לקרוטונים:

  • 80 גרם גבינת פקורינו (או כל גבינה קשה ומעט חריפה אחרת כמו פרמזן או מנצ’גו)

  • 10 פרוסות דקות ככל האפשר של לחם שאור

  • שמן זית

להגשה:

  • 1/2 צרור רשאד, רק העלים (או גרגיר הנחלים או צ’רוויל או ארוגולה)

  • 2 כפות שמן זית

  • 1 כף מיץ לימון

  • מלח ים אטלנטי

הוראות הכנה

הכנת הסינטה:

פורסים את הנתח לאורכו עם כיוון הסיבים לשלושה מלבנים גדולים. מתבלים במלח ופלפל גרוס מכל הצדדים ומהדקים את התבלינים לבשר.

מחממים מחבת טפלון על להבה גבוהה, מוסיפים שמן זית ומחממים כמה שניות. משחימים את הסינטה כחצי דקה מכל צד. מצננים היטב ופורסים לפרוסות דקות נגד כיוון הסיבים. שומרים במקרר.

הכנת הסירופ:

יוצקים את כל החומרים לסיר קטן ומצמצמים על להבה בינונית כ-30-40דקות עד לקבלת סירופ סמיך. מצננים ושומרים במקרר.

הכנת הקרוטונים:

מחממים תנור ל-170 מעלות ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה משומן במעט שמן.

מניחים פרוסה דקה של גבינת פקורינו בין כל שתי פרוסות לחם ליצירת סנדוויץ’ ומניחים על נייר האפייה. מזלפים מעט שמן זית על כל סנדוויץ’. מכסים את הסנדוויצ’ים בנייר אפייה ומניחים עליו תבנית נוספת על מנת ליצור משקולת.

אופים כ12-15 דקות עד שהלחם יבש ופריך כמו טוסט. מסירים את התבנית העליונה ואת נייר האפייה ואופים עוד כחמש דקות עד הזהבה. מצננים וחותכים לקוביות או קורעים לקרוטונים לא שווים בגודלם. שומרים בקופסה אטומה.

הכנת סלסת זיתים:

מערבבים זיתים עם מיץ לימון, סילאן ושמן זית. שומרים במקרר.

הרכבת המנה:

מוציאים את הסינטה, הסלסה והסירופ מהמקרר ומביאים לטמפרטורת החדר.

מוסיפים לסלסת הזיתים בצל ופלפל חריף ומערבבים קלות.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ