לחי עגל וברוקולי עם פלחי תפוז ומרווה

מנה בשרית עשירה עם ניחוח הדרים ומרווה

אוראל קמחי, שף אורח
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
אוראל קמחי, שף אורח
לחי עגל וברוקולי עם פלחי תפוז ומרווה של שף אוראל קימחי.צילום: אנטולי מיכאלו

רכיבים

  • 800 גרם לחי עגל (או בשר בקר נקי עם מעט שומן) חתוך לקוביות של 3X3 ס"מ

  • 2 כוסות מיץ תפוזים

  • 1 כוס ציר בקר או כוס מים חמים עם פטריות פורצ'יני מיובשות

  • 1 כוס יין לבן

  • 2 בצלים פרוסים גס

  • חופן ברוקולי חלוט קלות במים רותחים

  • 2 תפוזים קלופים ומפוללחים לפלחים

  • חופן עלי מרווה מטוגנים קלות

הוראות הכנה

מקמחים, ממליחים ומפלפלים את קוביות הבשר. משחימים אותן בסיר היטב מכל הצדדים ולאחר מכן משחימים את הבצל והשום באותו הסיר.

מוסיפים את ציר הבקר, היין הלבן ומיץ התפוזים, מביאים לרתיחה ומנמיכים את האש. מבשלים כשלוש שעות על אש נמוכה עד ריכוך מלא.

מעבירים לצלחת הגשה, מוסיפים ברוקולי, פלחי תפוזים ומרווה מטוגנת.

הצעת הגשה:

אפשר לגרר מעט קליפת תפוז או קליפת לימון מלמעלה.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ