נתח סינטה בפסטו אורגנו

פסטו לא חייב להיות רק מבזיליקום. כאן הוא מוחלף באורגנו ומשמש כבן לוויה לנתח סינטה עסיסי

אילן חפץ, שף אורח
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
אילן חפץ, שף אורח
נתח סינטה בפסטו אורגנו של שף אילן חפץ.צילום: אנטולי מיכאלו. סטיילינג: נעה קנריק

רכיבים

  • 4 נתחי סינטה במשקל 350 גרם כל אחד

  • 1 חבילה עלי מנגולד

  • 4 עגבניות קטנות ואדומות

  • שמן זית

  • חומץ בלסמי איכותי

לתערובת התיבול:

  • 1 כפית פלפל שחור גרוס

  • 1/2 כפית זרעי כוסברה כתושים

  • 1 כפית מלח גס

לפסטו אורגנו:

  • 1 כוס עלי אורגנו

  • 2 שיני שום

  • 1/4 כוס צנוברים קלויים

  • 1/2 כוס שמן זית

  • מלח

  • פלפל שחור גרוס

  • ¼ כוס גבינת פרמזן מגוררת (לא חובה)

הוראות הכנה

הכנת הפסטו:

מעבדים את כל המרכיבים פרט לשמן בבלנדר מוט למרקם גס. מוסיפים את השמן ומעבדים עד לקבלת המרקם הרצוי.

הכנת תערובת התיבול:

מערבבים היטב את כל חומרי תערובת התיבול.

הכנת הסינטה:

ושחים את נתח הסינטה בתערובת התיבול. מחממים מחבת כבדה עם מעט שמן זית וצולים את חתיכות הסינטה עד להשחמה מכל הצדדים. ממשיכים את בישול הנתחים בתנור בחום הכי גבוה כחמש דקות, עד לדרגת עשייה מדיום.

הכנת הירקות:

בינתיים באותה מחבת מניחים עגבניות ומשחימים אותן מכל צדיהן. מניחים בצד ומתבלים בפלפל שחור גרוס ובמלח גס. לאותה מחבת מוסיפים עוד שתי כפות שמן זית, מניחים בה את עלי המנגולד, מתבלים במלח ומעט פלפל ומרככים מעט את העלים (לא יותר מדי, כדי שיישארו נגיסים).

פורסים את הסינטה בצורת מניפה על גבי צלחת, מניחים לצדה עגבניות ועלי מנגולד. מעל לסינטה יוצקים מעט פסטו, ומזליפים מעל לכל שמן זית ומעט בלסמי.

הערה: בגרסה הלא כשרה מוסיפים לפסטו ¼ כוס גבינת פרמזן מגוררת.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ