פריים ריב עגל צלוי במעטפת בצק, ברוטב יין לבן

ההגשה המרשימה בתבל: נתח בשר עסיסי שנצלה במעטפת פריכה של בצק

קובי אוחיון
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
קובי אוחיון
פריים ריב עגל חלב עטוף בבצק מלח, ברוטב יין לבן.צילום: ארכיון השולחן

רכיבים

  • 1 קילו פריים ריב עגל חלב מיושן

  • קורט מלח

  • קורט מלח

  • מעט שמן

לבצק מלח:

  • 1/2 קילו מלח גס

  • 3 ביצים

  • 30 גרם (3 כפות) קמח לבן

לרוטב יין לבן:

  • 1 כוס יין לבן חצי יבש

  • 4 כפות שמן זית

  • 1 כף מלח

  • 250 גרם בצלי שאלוט קלופים

  • 2 שיני שום

  • 6 פטריות פורטובלו חתוכות לרבעים

  • 1 כף קורנפלור

  • 3 כוסות מים

הוראות הכנה

הכנת בצק מלח:

מערבבים יחדיו את כל מרכיבי בצק המלח לעיסה יציבה. צורבים את נתח הפריים במחבת עמוקה כדי "לסגור" אותו, מתבלים במלח ופלפל. מוציאים מהמחבת, עוטפים את הנתח בבצק ואופים בתנור שחומם מראש ל-220 מעלות במשך 30 דקות.

הכנת הרוטב:

מטגנים בסיר בשמן זית את שיני השום עם הבצלים והפטריות, יוצקים פנימה את היין הלבן ומצמצמים כדי שהאלכוהול יתאדה. מוסיפים את המים ומניחים להתבשל חצי שעה. מסמיכים עם מעט קורנפלור: מוסיפים כף קורנפלור ומערבבים היטב.

הרכבת המנה:

מניחים את הנתח על צלחת הגשה, שוברים את הבצק ויוצקים מהרוטב מעל.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ