קדירת בשר ובטטות מרוקאית עם צימוקים וקינמון

תבשיל נהדר עם עושר טעמים מרוקאי שמוגש על קוסקוס. מתאים לסעודה מיוחדת בשבת או בחג

תום פרנץ, שף אורח
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
תום פרנץ, שף אורח
קדירת בשר ובטטות מרוקאית עם צימוקים וקינמון, מוגשת על קוסקוס של תום פרנץ.צילום: אפיק גבאי

רכיבים

  • 1.2 קילו כתף בקר חתוכה לקוביות גדולות, אפשר גם צלעות או בשר לגולש

  • 1 כוס צימוקים

  • 2-3 בטטות קלופות וחתוכות לקוביות

  • 2-3 כפות אריסה מתוקה (או חריפה, לפי הטעם)

  • 1 כף פפריקה מתוקה (או חריפה, לפי הטעם)

  • 1 מקל קינמון

  • מלח לפי הטעם

  • פלפל לפי הטעם

להגשה

  • 1 שקית קוסקוס (350 גרם), מוכן על פי הוראות היצרן

הוראות הכנה

מכניסים את הבשר לסיר, יוצקים מים כדי כיסוי ומבשלים כשעה וחצי עם מכסה עד שהבשר רך מאוד. בזמן הבישול דואגים שהבשר יהיה מכוסה במים.

מעבירים את הצימוקים לקערה ומכסים במים, משהים לשעה לפחות עד שהם מתנפחים.

כשהבשר רך מסירים את המכסה מהסיר וממשיכים לבשל עד שהמים מצטמצמים לגובה של כ-2 ס"מ בסיר. מוסיפים את הבטטות, אריסה, פפריקה, מלח ופלפל לפי הטעם, מערבבים וממשיכים לבשל. ב-20 הדקות האחרונות של הבישול מוסיפים את מקל הקינמון והצימוקים. התבשיל מוכן כאשר הבטטות רכות, אבל לא מתפרקות או נמעכות אלא שומרות על צורתן.

הרכבת המנה:

עורמים קוסקוס על גבי צלחת הגשה גדולה ומסדרים את התבשיל מעל.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ