פרוסות נתח קצבים על עלים ירוקים

זהו אחד הנתחים העסיסיים ומלאי הטעם ביותר. היזהרו לא לייבש אותו, כי כשהוא עשוי בדרגת וול-דאן הוא גומי של ממש

ארז קומרובסקי, שף אורח
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
ארז קומרובסקי, שף אורח
פרוסות נתח קצבים על מצע רענן של עלים ירוקים של שף ארז ארז קומרובסקי.צילום: ארז בן שחר. סטיילינג: נורית קריב

רכיבים

  • 1 כפית גרגירי פלפל אדום

  • 1 כפית גרגירי פלפל שחור

  • 750-800 גרם נתח קצבים מיושן היטב

  • 3 כפות שמן זית

  • מלח ים אטלנטי לפי הטעם

לסלט:

  • חסה ערבית רק העלים הפנימיים

  • חופן עלי רוקט קצוצים גס

  • 2 שיני שום קצוצות דק

  • 1 כף דבש

  • מיץ מלימון אחד בשל, או לפי הטעם

הוראות הכנה

הכנת הבשר:

כותשים את גרגירי הפלפלים בעלי ומכתש. מורחים את נתח הבשר בשמן זית ומצפים אותו בתערובת הפלפלים.

צולים את הנתח על גריל פחמים או במחבת סטייקים לוהטת עד שהבשר ורוד במרכזו. מניחים את הנתח על קרש חיתוך ומשהים לחמש דקות. בוזקים מלח ים גס.

הכנת הסלט:

מערבבים בקערה עלי חסה ועלי רוקט ומוסיפים שום קצוץ. מתבלים בדבש, מיץ לימון ומלח ים גס.

הרכבת המנה:

פורסים את הבשר לפרוסות דקות, מניחים אותן על הסלט ומגישים.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ