רולדה של שווארמה הודו מעושנת

בשר הירך (שווארמה) של ההודו עסיסי ועשיר. בדיוק משום כך הוא מושלם לרולדה עם מלית ארומטית וצבעונית

שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
רולדה של שווארמה הודו מעושנת של אלרן גולדשטיין.
דירוג הגולשים
NaN כוכבים
דרגת קושי:
בינוני
זמן בישול:
45 דקות

אם אתם יודעים לעשות קשר קצבים כהלכתו (כמו בתמונה) מה טוב, אבל מאחר שמדובר בנתח קטן, גם 2-3 לולאות קשירה רגילות יחזיקו את הקונסטרוקציה. בקשו מהקצב להוריד את העצם מבשר הירך.

גיוונים: מחליפים את עלי החילבה בעלי זעתר או עשבי תיבול אחרים או משמיטים לחלוטין.  

רכיבים

  • 2 נתחי ירך (שווארמה) הודו במשקל כ-400 גרם כל אחד בחתיכה אחת עם העור ובלי העצם

למלית:

  • 1 כפית פפריקה מתוקה

  • 1 כפית סוכר חום

  • 50 גרם (½ כוס) פיסטוקים קצוצים גס

  • 2 כפות עלי רוזמרין טריים

  • 2 כפות עלי חילבה מיובשים מפוררים (להשיג בחנויות תבלינים)

  • מלח

  • פלפל שחור טחון

לתיבול הנתח:

  • 4 כפות שמן תירס

  • 2 כפות פפריקה

  • מלח

  • פלפל שחור טחון

לעישון:

  • חופן עלי חוויאג' מיובשים

  • חופן עלי פטל מיובשים

  • חופן עלי זית מיובשים

  • חופן עלי תה יסמין

  • חופן תערובת גרגירי פלפל — שחור, ורוד ולבן

  • 5 כפות סוכר חום כהה

המרכיבים הטריים:

  • 4 ענפי רוזמרין טריים

  • 6-8 ענפי תימין טריים

הוראות הכנה

1. פורסים את נתחי ההודו עם העור למטה. מפזרים על כל נתח ½ כפית פפריקה, ½ כפית סוכר חום, ¼ כוס פיסטוק, כף עלי חילבה מפוררים, כף מחטי רוזמרין טריים, מלח ופלפל. מגלגלים וקושרים בחוט שפגט. חוזרים על הפעולה עם הנתח השני.

2. מערבבים בקערית שמן תירס, פפריקה ומלח ומורחים את הרולדות מבחוץ.

3. עישון הנתח: מרפדים את פנים הווק ברדיד אלומיניום, רצוי בכמה שכבות. כך ייחסך הניקוי הבלתי אפשרי בתום העישון.

4. מערבבים את המרכיבים היבשים, מניחים אותם בתחתית הווק ועליהם שמים ענפי רוזמרין ותימין. מניחים מעל את כלי האידוי. מחממים על להבה בינונית-נמוכה 3-4 דקות עד שמתחיל לעלות עשן.

5. מניחים את הנתח המיועד לעישון בתוך כלי האידוי, מכסים במכסה, מנמיכים את הלהבה לנמוכה ומעשנים במשך 20 דקות.

6. מחממים תנור ל-175 מעלות.

7. מעבירים את הרולדות לתבנית וצולים 18-20 דקות.

8. מגישים חם באותו יום או פרוס דק בכריכים אחרי צינון. מאחסנים מכוסה היטב במקרר עד 4-3 ימים.

לחצו על הפעמון לעדכונים בנושא:

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ