קורנדביף

הכנת קורנדביף כהלכתו לוקחת 12 יום, אבל אין זה אומר שהתהליך מסובך. הקפידו על ההוראות הפשוטות ותזכו בנתח שתוכלו להשוויץ בו

שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
קרונדביף של אלרן גולדשטיין.
דירוג הגולשים
NaN כוכבים
דרגת קושי:
בינוני
זמן בישול:
4 שעות + השרייה

שימו לב לבחירת הכלי להשריה — הוא צריך להיות גדול, כך שאפשר להניח בו את הבשר בצורה מרווחת, ועשוי מחומר לא מגיב (לא ריאקטיבי) כמו פיירקס או זכוכית. שימו לב - יש להשרות את הנתח למשך 10 ימים במקרר.

רכיבים

  • חזה עגל טרי במשקל 3 קילו (בנתח אחד)

להשריה:

  • 5 עלי דפנה

  • 5 גרגירי פלפל אנגלי

  • 1 כף זרעי כוסברה גרוסים

  • 1 כפית פלפל שחור גרוס

  • 1 כפית זרעי חרדל שלמים

  • 1 ראש שום פרוס לרוחב בעובי ¼ ס"מ

  • ½ כוס מלח

  • 4 כפות סוכר

  • 2 כפיות מלח סלפטר (להשיג בחנויות מתמחות או בבית המרקחת)

  • 3 ליטר מים

לבישול:

  • 8 ליטר מים

  • 5 עלי דפנה

  • 5 גרגירי פלפל אנגלי שלמים

  • 1 כף זרעי כוסברה גרוסים

  • 1 כפית פלפל שחור גרוס

  • 1 כפית זרעי חרדל שלמים

  • 1 ראש שום פרוס לפרוסות בעובי ¼ ס“מ

הוראות הכנה

1. מניחים את נתח הבשר בכלי מרווח עם מכסה. מפזרים עליו עלי דפנה, פלפל אנגלי, זרעי כוסברה, פלפל שחור גרוס, גרגירי חרדל וראש שום פרוס. טופחים על הנתח, כדי להדק אליו את התבלינים מכל הכיוונים. מכסים ומניחים במקרר לשעתיים לפחות ועד 12 שעות (כמה שיותר זמן — יותר טוב).

2. ממיסים מלח, סוכר וסלפטר ב-3 ליטר מים ויוצקים על הנתח. מכסים ומאחסנים במקרר ל-10 ימים. כל יומיים הופכים את הנתח.

3. בתום 10 ימים מוציאים את הנתח מנוזלי השריה ושוטפים אותו.

4. מביאים לרתיחה 8 ליטר מים בסיר גדול מאוד עם עלי דפנה, פלפל אנגלי, זרעי כוסברה, פלפל שחור גרוס, גרגירי חרדל וראש שום פרוס. מכניסים את הנתח לסיר, מביאים לרתיחה שנייה ומנמיכים את הלהבה. מכסים ומשאירים חריץ קטן פתוח. מבשלים ½3 שעות על סף רתיחה.

5. מוציאים את הנתח ומצננים 30 דקות מחוץ למקרר. מעבירים למקרר לכמה שעות לקירור עמוק לפני הפריסה.

6. הנתח המוכן נשמר במקרר כשבוע. לכריך חם פורסים מן הנתח פרוסות דקות ומחממים אותן כמה דקות בתנור או במחבת.

לחצו על הפעמון לעדכונים בנושא:

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ