המבורגר על פטריות צלויות עם איולי שום וטבעות בצל

המבורגר ביתי שיגרום לכם לשקול מחדש אם להזמין שוב המבורגר במסעדה

שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
המבורגר ופורטובלו עם איולי וטבעות בצל של שף אבי שטייניץ.
דירוג הגולשים
NaN כוכבים
דרגת קושי:
בינוני
זמן בישול:
שעה

כלים: טבעת פורמה עגולה להמבורגר, מחבת גריל (או משטח צלייה)

רכיבים

  • 700 גרם אסאדו עגל טרי ללא עצם, טחון גס

  • 1/3 כוס מי סודה

  • שמן קנולה

  • 6 פטריות פורטובלו

  • שמן זית

  • מלח

  • פלפל שחור גרוס

  • 1 ענף תימין

  • 1 כף שום ירוק טחון למחית

  • 6 כפות מיונז

  • צ'ילי טחון

  • 2-3 עגבניות

  • 1 חסה אמריקאית מופרדת לעלים

  • 1 בצל סגול חתוך לטבעות

  • קמח תפוחי אדמה (או קורנפלור, לאוכלי קטניות) מתובל במלח ופלפל

הוראות הכנה

1. מערבבים את הבשר הטחון עם מעט סודה בערבוב נמרץ, וצרים קציצות המבורגר בעזרת טבעת (פורמה) עגולה.

2. צורבים על משטח צלייה או על מחבת גריל את ההמבורגרים לדרגת ההכנה הרצויה.

3. קוטמים את רגלי פטריות הפורטובלו, מניחים את כיפות הפטריות כשחלקן הפנימי כלפי מעלה על תבנית אפייה שטוחה, מרופדת בנייר אפייה, ומתבלים. צולים את הפטריות בתנור מחומם מראש ל-190 מעלות כ-5 דקות עד לריכוך.

4. מערבבים את מחית השום הירוק עם המיונז והתבלינים לרוטב אחיד.

5. מערבבים את טבעות הבצל בקמח תפוחי אדמה, מחממים שמן במחבת רחבה ומטגנים עד להשחמה.

6. הרכבת המנה: מניחים פטרייה על צלחת הגשה, עליה מעט מהאיולי שום ירוק, חסה, פרוסות עגבנייה ואת ההמבורגר. מעל מניחים טבעות בצל מטוגן (ניתן לסגור בעזרת עוד פטרייה לצורת לחמנייה).

לחצו על הפעמון לעדכונים בנושא:

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ