עוף ב"בישול אדום" עם פטריות שיטאקי ובצל ירוק

מתכון לעוף עסיסי במיוחד, בזכות אחד הסגנונות המסורתיים בבישול הסיני, "בישול אדום", שמבוסס על רוטב סויה, יין אורז, תערובת חמשת התבלינים וסוכר

שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
עוף בבישול אדום עם פטריות שיטאקה ובצל ירוק.
דירוג הגולשים
NaN כוכבים
דרגת קושי:
בינוני
זמן בישול:
שעתיים

בתרבות הסינית טבח טוב יודע לבשל מחומרי גלם זמינים ופשוטים, ואולי זו הסיבה שבמטבח הסיני יש כל כך הרבה טכניקות לבישול עוף. אורלי פלאי-ברונשטיין, מחברת הספר "ששת במזרח", מטיילת בין המחוזות השונים בסין ומגלה מה ההבדל בין הקפצה לטיגון-ערבוב, למה אידוי הוא הטכניקה המומלצת לבישול עוף ואיך מפיקים עוף עסיסי מושלם. אחד הסגנונות המסורתיים בבישול הסיני הוא הבישול האדום, המבוסס על שילוב של רוטב סויה, יין אורז, תערובת חמשת התבלינים הסינית וסוכר לאיזון. כאן במקום להשתמש בתערובת הטחונה משתמשים בחמשת התבלינים שמרכיבים אותה, המעניקים את הארומות והטעמים המיוחדים שלהם אבל בצורה מעודנת יותר. את התערובת המוכנה והטחונה מוסיפים לרוטב להעמקת הטעם, אבל לא חייבים. בכל מקרה התוצאה מתובלת מאוד.

3 כללים לפני שמתחילים:

קונים עוף טרי בלבד וצעיר במשקל קילוגרם אחד בערך, בלי יותר מדי שומן. כשמשתמשים בעוף שלם יוצקים עליו מים רותחים לכיסוי, משהים חצי דקה ומסננים. תולים את העוף מעל הכיור למשך שעה לאוורור ופתיחת הנקבוביות. בצורה זו הבשר יספוג את הטעמים טוב יותר. אוכלים עוף רק כשהוא עשוי לגמרי, אבל זה לא אומר שצריך לייבש אותו. כיוון שהוא ממשיך להתבשל גם אחרי שמכבים את האש, כדי לשמור על מרקם עסיסי מומלץ לעצור את הבישול רגע לפני שהעוף מוכן, במיוחד כשמדובר בנתחים דלי שומן כמו החזה.

גיוון: מחליפים את הפטריות בפלפלים חתוכים לקוביות בגודל 3 ס"מ או בערמונים (בוואקום).

רכיבים

  • 1 עוף במשקל 1 קילו

להברשה:

  • 1 כף שמן שומשום

לציר:

  • 1 ליטר מים

  • 1 כוס רוטב סויה

  • 1 כוס יין אורז סיני

  • 1/4 כוס סוכר חום

  • פרוסה באורך 3 ס"מ ג’ינג’ר

  • 3 שיני שום קצוצות

  • 2 כוכבי אניס

  • 3 מסמרי ציפורן

  • 1 מקל קינמון

  • 1 כפית זרעי שומר

  • 1 כפית גרגירי פלפל סצ'ואן

  • 3 גבעולי בצל ירוק קצוצים

  • סרטים מקליפה של 1 תפוז

לרוטב:

  • 2 כפות שמן ניטרלי

  • 1 כפית שמן שומשום

  • 1 סלסילה פטריות שיטאקי טריות, פרוסות

  • 3 גבעולי בצל ירוק קצוצים

  • 2 כפות רוטב הויסטיר

  • 1/4 כפית תערובת 5 תבלינים סינית (לא חובה)

הוראות הכנה

1. מניחים את העוף בקערה ויוצקים עליו מים רותחים לכיסוי. משהים חצי דקה ומסננים. תולים את העוף מעל הכיור למשך שעה לאוורור ופתיחת הנקבוביות.

2. הכנת הציר ובישול העוף: מביאים לרתיחה את כל החומרים ומבשלים 15 דקות על להבה בינונית.

3. מוסיפים את העוף, מכסים ומבשלים 45 דקות. מכבים את הלהבה ומשאירים מכוסה עוד 15 דקות.

4. מוציאים את העוף מהנוזלים ומברישים אותו בשמן שומשום.

5. הכנת הרוטב: מסננים את הציר ושומרים כוס (בשאר אפשר להשתמש להכנת מרק).

6. מחממים ווק עם שני סוגי שמן ומקפיצים פטריות עד שהן מזהיבות.

7. מוסיפים בצל ירוק, רוטב הויסטיר, כוס מציר הבישול של העוף ותערובת חמשת התבלינים הסינית ומבשלים יחד שתי דקות. טועמים ומתקנים תיבול.

8. מפרקים את העוף לנתחים ומניחים אותם בקערת הגשה. יוצקים על הנתחים את הרוטב ומגישים.

לחצו על הפעמון לעדכונים בנושא:

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ