כנפיים ברוטב בירה

המתכון היחיד שתצטרכו לכנפיים: הוא לא הכי קצר, אבל הבישול הארוך בבירה ותבלינים מעניק לכנפיים טעם עמוק-עמוק וממכר מאוד

שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
כנפיים ברוטב בירה.
דירוג הגולשים
NaN כוכבים
דרגת קושי:
בינוני
זמן בישול:
שעתיים

אני מאוד אוהבת את טעמם המורכב של רטבים שמתקבלים מבישול של בירה טובה ותבלינים. הפעם הוספתי לרוטב כנפיים, שיודעות לספוג טעמים וגם להביא טעמים משלהן. הכנפיים נאפות 45 דקות ואחר כך מתבשלות די הרבה זמן, אבל אל תדאגו - זה רק יעמיק את טעמן.

כלל אצבע אומר שכל מאכל שאפשר להכין עם יין אפשר להכין גם עם בירה, אבל שימו לב:

לפעמים בירה מוסיפה לתבשיל מרירות לא נעימה, שחייבים לאזן עם מעט סוכר או דבש. גם בהכנת לחם בירה מומלץ לשלב אלמנטים מתקתקים כמו צימוקים או סוכר חום. לחילופין אפשר להשתמש בבירה שחורה.

לאילו מאכלים אפשר להוסיף בירה?

לתבשיל בשר וירקות שורש, לתבשיל שעועית או עדשים, למרק בשר ולצלי עוף או ברווז.

רכיבים

  • 1 קילו כנפיים שלמות ונקיות

לרוטב:

  • 50 גרם חמאה

  • 1 כפית זרעי כוסברה טחונים

  • 1 כפית פפריקה מתוקה או חריפה

  • 1/4 כפית אגוז מוסקט מגורר

  • מלח

  • פלפל שחור טחון טרי

  • 1 כף סוכר חום

  • 1 בצל קצוץ

  • 3 כפות קמח

  • 2 כוסות בירה

  • 1 כוס ציר בקר או עוף צח

  • 1 כף מיץ לימון

הוראות הכנה

1. מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.

2. אופים את הכנפיים מראש: מסדרים את הכנפיים בתבנית ואופים 45 דקות עד שהן מזהיבות מעט וכמעט מוכנות לאכילה.

3. מכינים את הרוטב: ממיסים חמאה בסיר. מוסיפים תבלינים, סוכר וקוביות בצל ומטגנים 8-10 דקות לריכוך והזהבה קלה. מוסיפים קמח ומערבבים.

4. יוצקים בירה תוך כדי ערבוב מהיר, מוסיפים מרק ולימון ומערבבים.

5. מוסיפים את הכנפיים לרוטב ומבשלים 25-30 דקות על להבה נמוכה עד שהרוטב מצטמצם ונספג היטב בכנפיים, ומסירים מהאש.

לחצו על הפעמון לעדכונים בנושא:

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ