קדרת בשר ראש בגרגירי חומוס, עגבניות ופלפל שושקה

קדרת בשר מסורתית מהמטבח המרוקאי עם קצת חריפות. כדי לחסוך עבודה, משתמשים בגרגירי חומוס קפואים או משומרים

צ'רלי פדידה, שף אורח
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
צ'רלי פדידה, שף אורח
קדירת בשר ראש בגרגירי חומוס, עגבניות ופלפל שושקה של שף צ'רלי פדידה.צילום: אפיק גבאי

רכיבים

  • 1 קילו בשר ראש בקר (לחי)

  • 1 כוס שמן זית

  • 2 גמבות חתוכות לקוביות

  • 2 פלפלי שושקה יבשים, שטופים ונקיים מזרעונים

  • 4 שיני שום

  • 1/2 קופסה (50 גרם) רסק עגבניות

  • 1/2 שקית (400 גרם) גרגירי חומוס קפואים או קופסת גרגירי חומוס משומרים, מסוננים מנוזלים

  • 1/2 צרור כוסברה

  • 1/2 כפית זרעי כמון כתושים

  • מלח לפי הטעם

  • פלפל שחור גרוס לפי הטעם

הוראות הכנה

1. מבשלים את בשר הראש בסיר עם מים כשעה וחצי עד לריכוך.

2. מצננים וחותכים לקוביות של 1 ס"מ. שומרים את נוזלי הבישול של הבשר.

3. מחממים שמן זית בסיר בעל תחתית עבה.

4. מטגנים את הפלפלים והשום, מוסיפים רסק עגבניות, כמון וכוסברה וממשיכים בטיגון של עוד כשלוש דקות.

5. מוסיפים שלוש כוסות של נוזלי הבשר ומערבבים.

6. מוסיפים את גרגרי החומוס ואת קוביות בשר הראש (אם יש צורך, מוסיפים עוד מנוזלי הבישול של הבשר).

7. מבשלים יחד כ-½ שעה כדי שהטעמים יתמזגו.

8. מתבלים במלח ופלפל, טועמים ומתקנים תיבול.

9. הצעת הגשה: מגישים חם על מצע קוסקוס או מנגבים עם לחם פרנה.

לחצו על הפעמון לעדכונים בנושא:

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ