ראגו עגל וחצילים על תפוח אדמה מדורה

מתכון בשרי לאוהבי החצילים. את המנה מומלץ להגיש כשתפוחי האדמה ממולאים בתערובת שפיץ צ'אך

אבי שטייניץ, שף אורח
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
אבי שטייניץ, שף אורח
ראגו עגל וחצילים על תפוח אדמה מדורה של שף אבי שטייניץ.צילום: גל דרן. סטיילינג: יעל לאור

רכיבים

  • 1 קילו שפיץ צ'אך עגל חתוך טרי לקוביות קטנטנות, עם חלק מהשומן שעליו

  • 6 תפוחי אדמה גדולים

  • 3 כפות שמן קנולה

  • 2 בצלים סגולים בינוניים

  • 2 עגבניות בינוניות

  • 1 חציל קצוץ

  • 4 שיני שום פרוסות

  • 1-2 חופני נענע טרייה

  • 1 פלפל חריף ירוק

  • 3 כפות סילאן

  • 2 כפות רכז רימונים

  • מעט שמן לשימון

  • פלפל שחור

  • מלח גס

הוראות הכנה

1. שוטפים היטב את תפוחי האדמה ומניחים על תבנית שטוחה. מתבלים במלח גס, משמנים מעט ואופים בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות עד לריכוך והשחמה (בערך 40 דקות, תלוי בתנור).

2. חותכים את החציל לקוביות קטנות ומטגנים עד להשחמה בשמן חצי עמוק. את העגבניות והבצל קולים בגריל או על להבה גלויה, וקוצצים לקוביות קטנות. קוצצים גם את הפלפל החריף.

3. מחממים את שמן הקנולה במחבת רחבה ומקפיצים את קוביות השפיץ צ'אך במשך שתי דקות. מתבלים ומוסיפים את הסילאן ואת רכז הרימונים. מערבבים בעדינות עם העגבניות, הבצל, חצי מכמות הנענע, הפלפל החריף והחציל, ומסירים מהאש.

4. הרכבת המנה: חוצים את תפוחי האדמה ומרוקנים מעט מתוכנם. ממלאים כל תפוח אדמה בתערובת השפיץ צ'אך. מעל מפזרים מעט מהנענע הטרייה שנותרה.

לחצו על הפעמון לעדכונים בנושא:

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ