שפיץ שייטל ממולא באורז מלא, אגוזים, תמרים ותרד

מנה מהמטבח הערבי, שטכניקת הבישול שלה מדמה את הסו-ויד ומפיקה בשר רך ועסיסי במיוחד

שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
שפיץ שייטל ממולא באורז מלא, אגוזים, תמרים ותרד.
דירוג הגולשים
NaN כוכבים
דרגת קושי:
קשה
זמן בישול:
10 שעות

קחו בחשבון שמונה שעות צלייה, כך שכדאי להתחיל בהכנה יום לפני ההגשה. אפשר כמובן להסתער על המנה מיד בתום הצלייה, אבל אם תתנו לבשר לילה במקרר, הוא יהיה הרבה יותר טעים.

להשלמת החוויה, מגישים עם רוטב מתוק-חרפרף של פירות מיובשים וזרעי חרדל.

רכיבים

  • 1 קילו שייטל או צוואר טלה נקי ופתוח ליריעה (בקשו מהקצב)

  • שמן זית

  • מלח

לתערובת התבלינים:

  • 1/2 כפית שטוחה קינמון טחון

  • 1/2 כפית שטוחה ציפורן טחון

  • 1/2 כפית שטוחה זרעי שומר טחונים

  • 1/2 כפית שטוחה פלפל שחור גרוס

  • 1 כפית שטוחה גרגרי פלפל אנגלי טחונים

  • 1 כפית שטוחה זרעי כוסברה טחונים

  • קורט אגוז מוסקט מגורר

למלית:

  • 1 כוס אורז מלא

  • 5 כפות שמן זית

  • 1 בצל לבן בינוני, קצוץ

  • 2 שיני שום קצוצות

  • 1/2 כוס אגוזי מלך קצוצים גס

  • 6 תמרי מג'הול מגולענים וקצוצים גס

  • 1 כוס דחוסה עלי תרד עדין חתוכים לרצועות

  • מלח

  • פלפל שחור גרוס

להגשה: רוטב פירות מיובשים וזרעי חרדל

  • 3-4 כפות שמן זית

  • 1 כף זרעי חרדל

  • 5 כוכבי אניס

  • 1 בצל בינוני קצוץ דק

  • 1 שורש סלרי בינוני קצוץ דק

  • 2 שיני שום פרוסות דק

  • 150 גרם משמשים מיובשים בייבוש טבעי, חתוכים גס

  • 150 גרם שזיפים מיובשים בייבוש טבעי, מגולענים וחתוכים גס

  • 150 גרם תאנים מיובשות בייבוש טבעי, חתוכות גס

  • 150 גרם תמרי מג'הול מגלוענים וחתוכים גס

  • 2 כפות שורש ג'ינג'ר קלוף וקצוץ לקוביות קטנות

  • 3 כפות סילאן טבעי (ללא תוספת סוכר)

  • מלח

  • 1 כפית פלפל שחור גרוס

  • עלים מ-4 גבעולי תימין

הוראות הכנה

הכנת תערובת התבלינים: שמים בקערה את כל התבלינים ומערבבים.

הכנת המלית: מרתיחים שלוש כוסות מים בסיר רחב, מוסיפים אורז ומביאים לרתיחה. מבשלים 10 דקות על להבה בינונית, מסננים ושוטפים במים קרים.

מחממים שלוש כפות שמן זית במחבת רחבה ומטגנים בצל כשלוש דקות על להבה בינונית עד לשקיפות. מוסיפים שום, מאדים שתי דקות ומסירים מהכיריים.

מעבירים את האורז, הבצל והשום לקערה. מוסיפים אגוזים, תמרים, תרד, שתי כפיות מתערובת התבלינים, 2 כפות שמן זית, מלח ופלפל ומערבבים היטב.

הכנת הבשר: מחממים תנור ל-80 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.

מערבבים מלח ושתי כפיות מתערובת התבלינים ומפזרים על נתח הבשר משני צידיו. מעבירים את יריעת הבשר לתבנית כשהשומן כלפי מטה. מניחים במרכז הנתח ולרוחבו שורה מהמלית בגובה 5-6 ס"מ וברוחב כ-6 ס"מ ומגלגלים את הנתח לגליל. אם נשארת מלית, אפשר לאפות אותה בשקית קוקי לצד הנתח — פשוט מוסיפים כוס מים על כל כוס מלית.

מברישים את גלילת הבשר בשמן זית ועוטפים בנייר האפייה. מלפפים את קצות הנייר כמו בעטיפה של סוכרייה. עוטפים הכל ביריעת רדיד אלומיניום ושוב סוגרים לצורת סוכרייה.

אופים שמונה שעות. אפשר לפרוס את הנתח מיד, אבל רצוי לתת לו להצטנן לפחות 30 דקות ועדיף לילה, כדי להקל על הפריסה ולאפשר לטעמים להיספג.

אחרי הפריסה מלהיטים מחבת משומנת קלות ומחממים את הפרוסות 2-4 דקות מכל צד (תלוי בעוביין) או 10-15 דקות בתנור שחומם ל-180 מעלות בתבנית מרופדת בנייר אפייה.

הכנת רוטב פירות מיובשים וזרעי חרדל: מחממים שמן זית בסיר נמוך ורחב ומטגנים זרעי חרדל וכוכבי אניס כשתי דקות על להבה בינונית עד שעולה ניחוח.

מוסיפים בצל, סלרי ושום ומאדים כחמש דקות. מערבבים מדי פעם. מוסיפים את יתר החומרים ומערבבים היטב.

יוצקים 200 מ"ל (3/4 כוס + כף) מים ומביאים לרתיחה עדינה.

מבשלים על להבה בינונית כ-15 דקות עד שכמעט כל הנוזלים מתאדים ונוצר סירופ דליל. מסירים מהכיריים ומצננים.

הרוטב נשמר בקופסה אטומה במקרר עד שבוע.

לחצו על הפעמון לעדכונים בנושא:

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ