רוסט אנטרקוט עם צלפים וחרדל

הנתח מקבל מכת חום שגורמת לשומן להימס אל תוך הבשר, אך בשל גודל הנתח החלק הפנימי נותר ורדרד ועסיסי

שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
רוסט אנטרקוט עם צלפים וחרדל של יוסי שרף.
דירוג הגולשים
NaN כוכבים
דרגת קושי:
בינוני
זמן בישול:
30 דקות

האנטרקוט הוא נתח שמשויש בהמון עורקי שומן ולכן לא מרבים להגיש אותו נא. אחרי מכת החום פורסים דק (כמעט כמו קרפצ'ו) ומגישים עם צלפים וחרדל. שומרים במקרר עד שבוע ומגישים קר כמו פסטרמה או צורבים במחבת פסים/על הגריל דקה מכל צד.

רכיבים

  • 3 קילו אנטריקוט כנתח שלם

  • 1/4 כוס שמן זית

  • מלח

  • פלפל שחור גרוס

  • 1-8 ענפי תימין רק העלים

להגשה:

  • מלח ים גס

  • כ-20 צלפים גדולים (נקראים גם פירות צלפים)

  • 1 כף חרדל

הוראות הכנה

1. מוציאים את הנתח מהמקרר כשלוש שעות לפני ההכנה.

2. מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.

3. מורחים את הנתח בשמן זית, מלח, פלפל ותימין וצורבים על גריל לוהט או במחבת פסים כחמש דקות מכל צד.

4. מעבירים את הנתח לתבנית וצולים בתנור 20 דקות. מוציאים ונותנים לנתח לנוח כ- 10 דקות לפני הפריסה.

5. פורסים דק, ממליחים ומסדרים בחפיפה בצלחת הגשה. מניחים כף חרדל במרכז הצלחת, מפזרים צלפים ומגישים.

לחצו על הפעמון לעדכונים בנושא:

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ