עוף ביריאני - בשר ועוף - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון עוף ביריאני

צ'יקן טיקה מכירים? בוודאי. טנדורי עוף? כמובן. אבל עוף ביריאני, שהוא הנפלא מכולם, אינו בדיוק נחלת הכלל

שישה סועדים דרגת קושי: קל
תבשיל של עוף
לימור לניאדו תירו
תגובות

לצפייה ברשימת המתכונים
שלכם בעמוד הארץ שלי

דירוג גולשים: גרוענחמדטובמומלץמעולה -1.0 1 5 0

רכיבים

60 גרם חמאה (או 5 כפות שמן זית עדין)

2 בצלים קצוצים

1 ק"ג ירכי עוף ללא עצמות ("פרגיות")

1 כפית קינמון

1 כפית כורכום

7 תרמילי הל

פלפל, מלח

1 כף סוכר חום

2 כפות ג'ינג'ר טרי, קלוף וקצוץ

1 כפית פלפל אנגלי טחון

1/2 כפית אגוז מוסקט טחון

2 כוסות אורז משובח: יסמין, בסמטי, טילדה

3.5 כוסות מים רותחים (או מרק מסונן, חם)

לעיטור: פיסטוקים קלופים וקצוצים

הוראות הכנה

שוטפים את האורז היטב היטב במים זורמים. מסננים בדבקות.

בוחרים סיר כבד, עם תחתית עבה ומכסה תואם ומהודק. מחממים בו את השמן, מוסיפים את הבצל, העוף ואת כל התבלינים. מקפיצים כ-7 דקות.

מוציאים בכף מחוררת את נתחי העוף. מוסיפים לסיר במקומם את האורז. זה הזמן להוסיף מעט חמאה או שמן, ולהקפיץ את האורז בתוך כל התבלינים עד שיזהיב ויספוג מטעמם.

מחזירים את העוף לסיר, מוסיפים את המים או המרק, מביאים לרתיחה, מנמיכים להבה, מכסים ומבשלים כ-30 דקות.

מניחים לעמוד לפחות רבע שעה. האורז ממשיך לתפוח ועושר הטעמים והתבלינים מתפתח גם הוא.

ממש לפני ההגשה, בוזקים מעט מלח ופיסטוקים, ומביאים את הסיר כמו שהוא לשולחן.

על זה ההודים לא שמעו: לא לוותר על החמאה, ובמקום במים - לבשל ב-4 כוסות של יין מוסקט מתוק. התבשיל כבר אינו ביריאני, אבל הוא טעים כל כך.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות