מהיר וחגיגי: מדליוני פילה בקר ברוטב דובדבנים

טעמי הבשר העמוקים שמשתדכים לדובדבנים חמוצים יוצרים מנה שמידת חגיגיותה לא מסגירה עד כמה היא קלה להכנה. שמרו פרוסת לחם לניגוב הרוטב בצד

פאדי יעיש, שף אורח
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
פאדי יעיש, שף אורח
מדליוני פילה בקר ברוטב דובדבניםצילום: תומר אפלבאום

רכיבים

  • 250 גרם פילה בקר, פרוס למדליונים

  • 150 מ"ל (חצי כוס ועוד שתי כפות) ציר בקר או מים

  • כף דובדבני אמרנה משומרים + כמה דובדבנים להגשה

  • מלח ופלפל שחור, לפי הטעם

  • 4 כפות שמן זית 

הוראות הכנה

מתבלים את מדליוני הבקר במלח פלפל ומניחים בצד.

במחבת על אש בינונית, מחממים שתי כפות שמן זית וצורבים את מדליוני הבקר כשלוש דקות מכל צד.  

לסיר, יוצקים את ציר הבקר או המים ומבשלים על אש בינונית, מוסיפים את דובדבני האמרנה ומצמצים מעט.

טובלים את פילה הבקר ברוטב מכל הצדדים, מניחים בצלחת, מוסיפים מספר דובדבני אמרנה (לא חובה) ומגישים.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ