למה להכין מכרישה דווקא קציצות פראסה אם יש עוד אופציות טעימות

היא עולה על השולחן בראש השנה ובפסח, אבל לא צריך חג באופק כדי למצוא לה שימושים משמחים. שלושה מתכוני כרישה

מיכל וקסמן
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
מיכל וקסמן

כרישה היא ירק נטול חגיגיות אך מזוהה מאוד עם חגים. בראש השנה מברכים עליה "שייכרתו אויבינו" (מקור הברכה בהשאלה משמה בארמית – כרתי), ובפסח מכינים ממנה קציצות מעובות בקמח מצה, עם או בלי בשר. שאר ימות השנה היא משמשת בעיקר כמעניקת טעמים לסביבתה.

כרישה היא בת למשפחת הבצליים, טעמה בבישול על גבול המתקתק, היא זקופה, רירית ובשרנית, צחורה בחלקה התחתון, נושאת על ראשה רעמת עלים ארוכים בירוק עמוק. בימי החורף (כלומר ממש עכשיו) אפשר לפגוש אותה בגירסתה הצעירה, אז היא אכילה כמעט בשלמותה. נכון, אפשר לחיות בלעדיה – אבל אין סיבה, אם אפשר למצוא לה לא מעט שימושים משמחים. הנה שלושה.

תגיות:

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ