צרור ענפי זעתר טריים במטבח - ויש לכם אינספור אפשרויות ושילובים - מיכל וקסמן - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

צרור ענפי זעתר טריים במטבח - ויש לכם אינספור אפשרויות ושילובים

לכתבה
פיתות מחבת עם עלי זעתר ומטבל יוגורט מיכל וקסמן

מאז שהוכרז כצמח מוגן, הפך הזעתר לסלע מחלוקת תרבותי־פוליטי. אבל על יכולתו להעשיר כמעט כל מנה אין עוררין

14תגובות

שיחי הזעתר (או בשמו העברי אזוב) עומדים עכשיו במלוא צמיחתם. מי שייצא לשוטט במדרונות ההרים יפגוש בהם, זקורי ענפים, מכוסי עלים פלומתיים רוויי גשם בירוק אפרפר, ריחם המוכר מרחיב נחיריים ומעורר מחשבות על שלל מאפים, תבשילים וסלטים שאותם יעשירו בטעמם המיוחד, טעם המזוהה יותר מכל עם המטבח הפלסטיני לדורותיו. נדמה שאין כמו הזעתר סמל לתרבות האוכל המקומית ולקשר העמוק בין אדם לאדמתו, היציאה לשדות לליקוט ענפיו בעונתם – לשימוש מיידי או לייבוש לקראת העונות הבאות – היא בגדר ריטואל קבוע שהתקיים פה מאז ומעולם, עד שהוצא אל מחוץ לחוק בשנות ה-70, אז הוכרז הזעתר כצמח מוגן שאין לקטוף ממנו לצורכי שימוש ביתי או מסחרי....

קבלו גישה מלאה לכל תכני הארץ באתר ובסמארטפון

הרשמה לניוזלטר

מחפשים מתכון לערב שבת? עדכוני אוכל ויין בדרך אליכם. הירשמו עכשיו

ברצוני לקבל ניוזלטרים, מידע שיווקי והטבות


תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות