למלא ולגלגל, לתבל ולבשל: עלי הגפן הטריים כבר כאן

בשווקים מוצעים עכשיו עלי גפן טריים, חלקים למגע, בהירים, רכים וחמצמצים

שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
עלי גפן
עלי גפן צילום: מיכל וקסמן
מיכל וקסמן

ניצני אביב ראשונים מבשרים התחדשות ולבלוב. לאט לאט לובשים השווקים חג ומתמלאים ציפייה לקראת הופעתם של שלל ירקות עונתיים משמחים. יותר מכל אני מחכה להפצעתם של עלי הגפן (דוואלי בערבית) הראשונים. הם מגיעים מיריחו (עיר שפעם נהגנו לבלות בה על בסיס שבועי, לטעום ממטעמיה ולהצטייד בגידוליה והיום נמצאת מחוץ לתחום, שולחת דרישות שלום נדירות) טריים וחלקים למגע, צבעם בהיר והם רכים וחמצמצים. אין כמוהם לתיבול ולבישול, למילוי ולגלגול.