ארוחה זו, על שום מה? מתכונים לליל הסדר

קניידלך, נתח טלה או סלט חסה הם מן הקלאסיקות של שולחן הסדר. תוספת שום ירוק – שמצוי עכשיו בשיאו – תקנה להם טוויסט חגיגי ושמח

כתף טלה צלויה עם שום ירוק. עיקר הקסם מתרחש בצלייה הארוכה
כתף טלה צלויה עם שום ירוק. עיקר הקסם מתרחש בצלייה הארוכהצילום: מיכל וקסמן
מיכל וקסמן
מיכל וקסמן

חג הפסח קורא לנו לעסוק ביציאת מצרים, באויבים רשעים, בקשיים ומבחני דרך, באותות ומופתים ובעוצמה אלוהית. אני בוחרת לעסוק בו דווקא באביב שנותן אותותיו בפריחה וצמיחה. בבית סבתא ואמא היה פסח חג של גפילטע פיש, כבד קצוץ, חזרת חריפה יותר או פחות, סלט תפוחי אדמה במיונז ביתי, מרק עוף מבעבע עם קניידלך ענניים. בביתי שלי פסח הוא חג בניחוח טלה צלוי שעות בתנור בחברת שומים ירוקים צעירים וכרישות בשרניות, סירי פול ירוק ואפונה מלאי טעם, טריות וצבע, וסלט משקדים ירוקים ראשונים לעונה, שאפשר לאכול על קליפתם.

תגיות קשורות:

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ