מתכונים בעקבות השסק של ילדותי

הטעם שלו אמנם שונה מהמתיקות העזה של ימי ילדותנו, אבל השסק הוא עדיין מרכיב נפלא בשלל מנות

שסק מתבשל בסיר
כל עץ ופירותיו, שונים זה מזה בגודל, בצבע ובטעםצילום: מיכל וקסמן

שסק הוא הפרי של ילדותנו. זה שצמח על עצים בחצרות ולא ניתן היה לקנות אותו אצל הירקן או בשוק. מי שהיתה לו גישה לעץ משלו או של מי ממקורביו, זכה לקטוף מלוא החופן מפירותיו דמויי הטיפה, בוהקים למרחקים בצהוב־כתום, מעוררים תחושת חמיצות־מתיקות בפה עוד לפני שננגסה בהם נגיסה ראשונה. מי שלא שפר מזלו התגנב בסתר אל חצרות זרות, הושיט ידיו אל הפרי האסור, מקווה לא להיתפס אך מוכן להסתכן למען השלל המפתה.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ