בעקבות השסק של ילדותי: שלושה מתכונים עם שסק - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכונים בעקבות השסק של ילדותי

לכתבה
כל עץ ופירותיו, שונים זה מזה בגודל, בצבע ובטעם מיכל וקסמן

הטעם שלו אמנם שונה מהמתיקות העזה של ימי ילדותנו, אבל השסק הוא עדיין מרכיב נפלא בשלל מנות

6תגובות

שסק הוא הפרי של ילדותנו. זה שצמח על עצים בחצרות ולא ניתן היה לקנות אותו אצל הירקן או בשוק. מי שהיתה לו גישה לעץ משלו או של מי ממקורביו, זכה לקטוף מלוא החופן מפירותיו דמויי הטיפה, בוהקים למרחקים בצהוב־כתום, מעוררים תחושת חמיצות־מתיקות בפה עוד לפני שננגסה בהם נגיסה ראשונה. מי שלא שפר מזלו התגנב בסתר אל חצרות זרות, הושיט ידיו אל הפרי האסור, מקווה לא להיתפס אך מוכן להסתכן למען השלל המפתה. השסק של ילדותי נקטף ללא סיכונים מארבעת העצים שצמחו בבוסתן של סבא וסבתא (עצי שסק אינם מפונקים. גרעין שהושלך בחצר סיכוייו טובים לנבוט ולצמוח לעץ שיניב פירות גם ללא טיפוח או הרכבה). כל עץ ופירותיו, שונים זה מזה...

קבלו גישה מלאה לכל תכני הארץ באתר ובסמארטפון

הרשמה לניוזלטר

מחפשים מתכון לערב שבת? הירשמו ועדכוני אוכל ויין בדרך אליכם

ברצוני לקבל ניוזלטרים, מידע שיווקי והטבות


תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות