כך תפסיקו לפחד ותתחילו להכין מטעמים מהבמיה - מיכל וקסמן - הארץ

כך תפסיקו לפחד ותתחילו להכין מטעמים מהבמיה

דור האמהות והסבתות מזהיר תמיד מהריריוּת שאצורה בבמיה. ואתם יודעים מה? אין שום סיבה לפחד ממנה

מיכל וקסמן
שקשוקה במיה וטלה
שקשוקה במיה וטלה. מחליפים טעמיםצילום: מיכל וקסמן
מיכל וקסמן

במיה היא אחד הירקות האהובים. בקוצר רוח אני ממתינה מדי שנה להופעתה בשוק, מתישהו בין פסח לשבועות, תלוי במידת הטירוף של מזג האוויר. ארבעה זנים עיקריים של במיה גדלים בארץ. הנפוץ ביותר הוא הבמיה שתרמיליה הפלומתיים קצרים, שמנמנים ומעוגלים, וצבעה ירוק אפרפר. היא זו שפותחת את העונה יחד עם הבמיה המכונה הודית או תאילנדית (תרמיליה גדולים, צרים וארוכים ונקראים באנגלית lady fingers על שום צורתם) שהתאזרחה פה בעשור האחרון. מאוחר יותר מופיעה במיה שתרמיליה צרים, מחודדים ועדינים, צבעה ירוק בהיר, כמעט צהבהב, ואיתה גם זו שדומה לה בצורתה, וצבעה ארגמני.

תגובות

הזינו שם שיוצג כמחבר התגובה
בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שהינני מסכים/ה עם תנאי השימוש של אתר הארץ