עם פרמז'ן או אנשובי, מתוקים או חריפים: זה הזמן לפלפלים ממולאים - מיכל וקסמן - הארץ

עם פרמז'ן או אנשובי, מתוקים או חריפים: זה הזמן לפלפלים ממולאים

המדבר הישראלי הוא חממת פלפלים פורייה שמניבה תוצרת מפוארת כל השנה, ובמיוחד בקיץ. וכשהם ממולאים, זו בכלל חגיגה

פלפלים עם עגבניות שרי, פרמז'ן ואנשובי.
פלפלים עם עגבניות שרי, פרמז'ן ואנשובי. היישר מחבל פוליה שבדרום איטליה צילום: מיכל וקסמן

את הפלפלים שלי אני אוהבת חריפים. ירוקים או אדומים, קטנים או גדולים, מקומיים או זרים, טריים או יבשים – העיקר שייתנו מכת טעם וצריבה ראויה לאוכל שלי. אחיהם המתוקים – יפים, צבעוניים ומגרים ככל שיהיו – נחשקים בעיני הרבה פחות. אלא אם כן הם קלויים בתנור ומחוזקים במילוי כזה או אחר. אז, כשהם פשוטים ומהירים להכנה, מתיקותם הטבעית מודגשת וצבעם עז ובוהק – הם הופכים לנגיסות קטנות ומשמחות.

תגובות