חלומי, ברינזה, פטה? למה לא ג'יבנה? - מיכל וקסמן - הארץ

חלומי, ברינזה, פטה? למה לא ג'יבנה?

גבינת הג'יבנה מזוהה בעיקר עם הכנאפה, אבל יש לה שימושים רבים נוספים, ולאו דווקא בגזרת המתוקים. כך תעשו לכם שבועות בטעם אחר

מאפים מהירים עם ג'יבנה ונקטרינה
מאפים מהירים עם ג'יבנה ונקטרינהצילום: מיכל וקסמן
מיכל וקסמן

ג'יבנה היא גבינה ערבית לבנה, חצי קשה ומלוחה המזכירה במרקמה ובטעמה חלומי או ברינזה אך מעודנת ומעניינת מהן. במקור הוכנה הג'יבנה מחלב כבשים שנמצא בשפע בעונת ההמלטה וההנקה של העדר. על מנת לשמר את הגבינה לשימוש בעונות שבהן החלב אינו מצוי נהגו לכבוש אותה במי מלח עד שהפכה לקשה ומרוכזת ונשמרה לאורך זמן גם בהעדר אמצעי קירור. גם היום ניתן למצוא ג'יבנה משומרת במלח המכונה ג'יבנה בלדי ומקורה בייצור ביתי בכפרים. לפני השימוש בגבינה המשומרת יש להשרותה במים במשך שעות אחדות על מנת להשיב לה את רכותה ולנטרל מעט את מליחותה. הג'יבנה התעשייתית הטרייה עשויה לרוב מחלב בקר אך מחלבות קטנות עדיין מייצרות את זו המשובחת מחלב כבשים.

תגובות

הזינו שם שיוצג כמחבר התגובה
בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שהינני מסכים/ה עם תנאי השימוש של אתר הארץ