חציל: הירק האהוב במתכונים סביב העולם

איטליה או טורקיה, ישראל או יפן: לכל מדינה יש זן שונה של הירק בעל הקליפה הכהה, ולכל זן מתכון המתאים לו

קריניאק
תבנית חצילים ועגבניות בזעתר ורכז רימונים. אחריצילום: מיכל וקסמן
מיכל וקסמן

חציל הוא מן הירקות שאנחנו מדברים עליהם בגוף זכר אף על פי שמהותו נשית. נסיכה גותית שחורת קליפה מבריקה, חמוקיה עגולים ובטנה מלאה שחלות פוריות. לא מעט זני חצילים גדלים בארץ; חלקם צרים וארוכים, אחרים מלאי קפלים ובליטות. בשנים האחרונות הצטרפו אליהם חצילים יפניים סגולים וצרים, איטלקיים מפוספסים, מיני חצילונים טובים למילוי והחמצה וחצילים תאילנדים ירוקים מתאימים לבישול בקארי או להקפצה בווק. חצילים באשר הם יש לקנות כשהם מוצקים מאוד, קליפתם מתוחה ומבריקה, עטרת ראשם וגבעולם ירוקים וטריים, ומשקלם קל ביחס לגודלם. הם אינם חובבי מקרר אך ממהרים לאבד מחיוניותם מחוצה לו, לכן כדאי לעשות בהם שימוש לאלתר. חצילים תופסים מקום של כבוד בלא מעט מטבחים בעולם וגם אצלנו. הנה כמה דברים שכדאי להכין מהם.

תגובות

הזינו שם שיוצג כמחבר התגובה
בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שהינני מסכים/ה עם תנאי השימוש של אתר הארץ