זה לא טארט, זה גאלט: אין כמו לאלתר עם המאפה הצרפתי המשמח הזה

מלוח או מתוק, ממולא גבינות או פירות עונתיים - רק תבחרו איך אתם רוצים את הגאלט שלכם

גאלט מלוח עם 
אפרסקים וגבינת עזים 
פרוע ומגרה
גאלט מלוח עם אפרסקים וגבינת עזים. פרוע ומגרהצילום: מיכל וקסמן

גאלט הוא שמו של מאפה שטוח עם מילוי שמקורו במטבח הצרפתי. בניגוד לטארט קלאסית הוא אינו מהוקצע או מדויק בצורתו - מין מאפה חופש פריך וחמאתי שמקבל בשמחה שלל מילויים מתוקים או מלוחים. גאלט מתאים למי שאינו חובב משימות אפייה מדויקות ועתירות שלבים ומדידות. הבצק שלו פשוט ומהיר להכנה, אפשר למלא אותו כיד הדמיון הטובה, יש לו מראה פרוע אך מגרה מאוד והוא משלב באופן מופתי פריכות של בצק חמאתי עם רכות חמימה של מילוי.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ