שתפו בפייסבוק
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל

גרגר הזהב: הדברים הנכונים לעשות עכשיו עם תירס

זה הזמן לתירס: מטמאלס מקסיקאיים ועד לחם שאי אפשר לעמוד בפניו

מיכל וקסמן
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
הדפיסו כתבה
צילום: מיכל וקסמן

תירס זה קיץ על שפת הים וילדים בחופשה. תירס זה פיקניק בחיק הטבע וגביע של פופקורן בכניסה לקולנוע. תירס זה דוכן אוכל רחוב במקסיקו ומאפיית טורטיות שמפיצה ניחוחות למרחקים. תירס זה כרסום נעים של שיניים קטנות, רכות ובשרניות וגם מרכיב משמח בשלל מאכלים המתבססים על טעמו הייחודי.

בארץ מגדלים מגוון הולך וגדל של זני תירס בשלל גוני צהוב, לבן ואפילו אדום, ביניהם כאלה שגרגריהם עדינים ומלאי עסיס מתוק ואפשר לאכול אותם גם בלי לבשל. תירס טרי מאוד (ככל שעובר הזמן מאז שנקטף הוא הופך עמילני יותר) די לו ברתיחה של 3-2 דקות במים נטולי מלח (המלח גורם לגרגרי התירס להתכווץ ולהתקשות) והוא מוכן לאכילה.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ