מתי לאחרונה מילאתם דלעת יפנית באורז מבושם?

הדלעות הקטנות מפציעות עכשיו, בשיא החום, צובעות את דוכני השוק בכתום־צהוב־ירוק ומספקות הנאה קייצית מובטחת

שתפו בפייסבוק
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
הדפיסו כתבה
 דלעת יפנית במילוי אורז מבושם
דלעת יפנית במילוי אורז מבושםצילום: מיכל וקסמן
מיכל וקסמן
מיכל וקסמן

דלעת נתפשת כיצור סתווי שמגיע בדיוק בזמן לברכות והמרקחות של ראש השנה ולפרצופי האימה של ליל כל הקדושים. למעשה דלעת, כמו שאר בני משפחתה (משפחת הדלועיים שעמה נמנים גם מלפפונים, קישואים, אבטיחים ומלונים למיניהם), מפציעה דווקא בשיא חומו של הקיץ, צובעת את השדות ואת דוכני השוק בשלל צבעי כתום־צהוב־ירוק מרהיבים. נדמה שכל שנה מתרבים בשוק זני הדלעות הקטנות על צורתן וצבעיהן הייחודיים: דלורית (שם מלא עצב לדלעת מלאת שמחה וטעם), דלעת יפנית, דלעות ערמונים מוכתמות או ירוקות – כולן בעלות מתיקות נעימה ובשר פריך ומוצק (שהופך לרך, חלק וקטיפתי בבישול או בצלייה) ויכולת למלא את המטבח והצלחת צבע וניחוחות של סוכר מזוגג.