ארבעה משחקי מטבח פשוטים בתאנים

התאנים הן פרי משובח וטעים כל כך, שדי לצרף להן גבינות, יוגורט צאן ודבש פרחי בר כדי לשמח

מיכל וקסמן
שתפו בפייסבוק
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
הדפיסו כתבה
קרפצ'יו תאנים. 
אפשר להסתפק בשמן זית ומעט תיבול
קרפצ'יו תאנים. אפשר להסתפק בשמן זית ומעט תיבולצילום: מיכל וקסמן
מיכל וקסמן

אם יש סיבה אחת יחידה לסבול בשקט את כבשן הקיץ הישראלי, היא התאנה שמבשילה בשיאו. העץ שאין מקומי ממנו – זה שפורש את ענפיו הגמישים במורדות הטראסות ומכה שורשים עמוקים על פלגי מים – חונט פגים נוטפי חלב צורב, המתפתחים לאטם לכדורי שחלות פוריות, נוטפות דבש, קליפתן חרושה סדקים, כמו מאיימות להתפקע מבשלות. לאכול מהן עוד ועוד אחת, עד שכרון סוכר מענג, ובאלה שנותרו למלא צלחות רבות יופי וטעם.

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ