שתפו בפייסבוק
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל

היא דורשת מעט מאוד התעסקות ונותנת בתמורה המון טעם. הכירו את הלוביה התאילנדית

לוביה תאילנדית (Yard Long Beans) היא אחותן הקצת משונה והפחות מוכרת של השעועית הירוקה ושל הלוביה המקומית

מיכל וקסמן
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
הדפיסו כתבה
טאבולה קייצית עם לוביה טרייה ושזיפים
טאבולה קייצית עם לוביה טרייה ושזיפיםצילום: מיכל וקסמן

מקלות במבוק מסודרים במבנה משולש, ביניהם משתרגים גבעולים גמישים חסרי מעצורים מכוסים עלים בירוק עמוק. מאלה משתלשלים, כמו וילון של חוטים ירוקים, ארוכים ודקים, תרמילים עדינים דמויי שעועית שחרגה מממדיה הטבעיים והפכה לשרוך ארוך.

Yard Long Beans קוראים להם באנגלית, לוביה תאילנדית בעברית. אחותן הקצת משונה אך המאוד טעימה של השעועית הירוקה או הלוביה המקומית המוכרות ממנה, שגם הן עכשיו בשיא עונתן. כשתרמיליה צעירים, פריכים וחורקים בין השיניים מרוב טריות, נדרשת מעט מאוד התעסקות כדי להרכיב ממנה מנות פשוטות ומגוונות, שבהן היא מככבת בהרתחה, בהקפצה בווק או כמו שהיא - ללא בישול כלל. אם לא הצלחתם למצוא לוביה תאילנדית (אפשר להשיג אותה אצל מגדלים אורגניים, בדוכן התאילנדי בשוק הכרמל, בשוק האיכרים של שישי בבוקר בנמל תל אביב, באתר של "עלה עלה" ועוד) אפשר להחליף אותה בשעועית ירוקה.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ