שתפו בפייסבוק
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל

חשבתם פעם לצאת ללקט סומאק?

אם תקטפו, תייבשו, תפרקו, תטחנו ותנפו לבד את הציפה, תקבלו תבלין נחשק – סומאק טהור, עז צבע וטעם ורב שימושים

שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
הדפיסו כתבה
סומאק מוכן
סומאק מוכן צילום: מיכל וקסמן
מיכל וקסמן

שעת בוקר מוקדמת בהרי ירושלים. מצוידים בסלים ובמזמרות אנחנו יוצאים ללקט שלהבות סומאק שצובעות באדום עז את עצי אוג הבורסקאים הגדלים בר בשולי הטראסות החקלאיות. דביקים הם אשכולות הסומאק, מכתימים במיציהם כל פיסת עור חשופה. אנחנו ממלאים את סלינו אשכולות של גרגירים חמצמצים, נחושים להפיק בעצמנו מלאי שנתי של הזהב האדום־סגול לתיבול שלל מאכלים.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ