זה לא חג בלי קרפלך

ממולאים בבשר, בכבד קצוץ או בסלק וחזרת – כל מרק עוף צריך קרפלך שישתכשכו בו

שתפו בפייסבוק
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
הדפיסו כתבה
מרק עוף עם קרעפלך
מיכל וקסמן

ראש השנה כבר מאחורינו אך ארוחות חג רבות עוד לפנינו. הימים מתקצרים, משבי רוח עם רמז לקרירות מצננים את האוויר ומחיים גוף ונפש. זה הזמן להעמיד סיר גדול של מרק עוף שיימזג אחר כבוד לצלחות עמוקות, רחבות שוליים ומעוטרות בפרחים, בתוכן נחים שניים־שלושה קרפלך - כיסונים שמנמנים במגוון מילויים.

מרק עוף כהלכתו

כל בית והמתכון שלו למרק עוף, כל משפחה וגרסת מרק העוף שבה היא נשבעת. לעתים יעידו גם צאצאיה של הבינונית בבשלניות כי אמנם אמם או סבתם לא ניחנה בכישורי מטבח יוצאי דופן, אבל מרק עוף היא יודעת גם יודעת להתקין. לא אטען שזה מרק העוף המוצלח בתבל, אומר רק שזהו מרק העוף האהוב עלי, זה שבלעדיו חג איננו חג. צבעו זהוב, ניחוחו מפתה מבלי להכביד, וטעמיו עמוקים בזכות תיבול במגוון ירקות ירוקים וצלייה מוקדמת של חלקי העוף לפני בישולם בנוזלים.

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ