שתפו בפייסבוק
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל

הפתעה מתפצחת: 3 מתכונים עם רימונים

יופי וצבע, מתיקות וחמיצות – גרגירי הרימון הם תוספת מורגשת של אסתטיקה וטעם לסלטים לאינספור מנות

שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
הדפיסו כתבה
צלי עוף ברימונים ואגוזים בהשראת המטבח הפרסי. רוטב עשיר וסמיך
צלי עוף ברימונים ואגוזים בהשראת המטבח הפרסי. רוטב עשיר וסמיך צילום: מיכל וקסמן
מיכל וקסמן

עץ הרימון, זקן עצי החצר, מקדים משנה לשנה את מתן פירותיו. לקראת חגי תשרי הוא כבר משיר פירות אחרונים שהבשילו במרומי צמרתו, מעטפת קליפתם מתפקעת מעומס הגרגירים הארגמניים ועסיס דביק נוטף מהם לכל עבר, מכתים כל מי ומה שהם נקרים בדרכו.

אז, בילדותנו, בעודנו מקשטים את הסוכה שבנה סבא, היתה סבתא מקלפת רימונים שקטפה מהעץ בבוסתן ומגישה לנו מלוא הקערה גרגיריהם הוורדרדים, אלה שצבעם חיוור אך טעמם ומתיקותם עזים. כשפנינו וכפות ידינו מוכתמות במיצי רימון, ניגשנו בעצמנו אל העץ לקטוף מפירותיו ולייפות בהם את קירות הסוכה.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ