עם לוביה, דלעת או תפוחי אדמה - כמה נקודות למחשבה בדרך אל סיר הקציצות שלכם

ביצים אאוט, ירקות אין: ככה תכינו קציצות שבני הבית ישמחו לגלות על הכיריים

מיכל וקסמן
שתפו בפייסבוק
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
הדפיסו כתבה
סקציצות בקר בדלעת ובטטה
קציצות בקר בדלעת ובטטהצילום: מיכל וקסמן
מיכל וקסמן

סיר קציצות מבושלות הוא אחד הסימנים המובהקים של מטבח ביתי פשוט ומספק במיטבו. משהו שילדים ומבוגרים כאחד ישמחו למצוא על הכיריים כשהם חוזרים רעבים מיום של פעילות. כמה נקודות למחשבה ויישום בדרך אל סיר הקציצות שלכם:

המפתח לקציצות טובות הוא בשר איכותי, טחון טרי, מנתח שיש בו שומן. בשר רזה יניב קציצות יבשות. בקשו מהקצב לטחון את הבשר טחינה גסה, צעד ראשון בדרך לקציצות במרקם טוב ולא עיסתי. אין צורך להוסיף ביצים לתערובת הקציצות, בעיקר אם מבשלים אותן ברוטב. הן מוסיפות ריח וטעם לוואי ומכבידות על התבשיל. אם לשים את תערובת הקציצות היטב במשך כמה דקות, הן מתגבשות ואינן מתפרקות גם ללא ביצים. טיגון קציצות לפני הכנסתן לתבשיל מוסיף טעם וצבע ומבטיח מרקם יציב וטוב. קציצות מטגנים במעט מאוד שמן (כמו לטיגון חביתה), רצוי שמן זית, מעל אש גבוהה ביותר. מניחים את הקציצות במחבת ונותנים להן להיטגן ללא הטרדה וללא ניסיונות הפיכה עד שנוצר בתחתיתן קרום שחום והן ניתקות בקלות מהמחבת. לתערובת הקציצות אני מוסיפה כמות קבועה של בצל טחון ופירורי לחם, מלח ופלפל. אפשר ורצוי להוסיף ירוקים ו/או ירקות מגוררים באופן שיתכתב עם הירקות שאיתם תבשלו את הקציצות ועם טעמי הרוטב. תערובת הקציצות צריכה להיות רכה במידה – כזו שנוח לעבוד איתה ואינה מתפרקת בעת כידרורן.