זה לא עוד שמן זית משובח. זה שמן זית שאין לו תחליף

שמן זית הוא עולם ומלואו, אבן היסוד של המטבח המזרח־התיכוני. ואין כמו השמן הראשון שמופק מהזיתים מיד עם המסיק

מיכל וקסמן
שתפו בפייסבוק
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
הדפיסו כתבה
כדורי לבנה ביתית  בשמן זית
כדורי לבנה ביתית בשמן זית צילום: דניה ויינר
מיכל וקסמן

בדרך לבית הבד בכפר עין מאהל ליד נצרת, דוחול ספדי (חבר יקר והשף לשעבר של מסעדת דיאנא) מספר על המוני התבשילים שימלאו היום תנורים וסירים, לכולם מכנה משותף משמעותי מאוד – השמן החדש. זית זיתון ראשון המסיק, זה שצבעו ירוק זרחני והוא עכור ממשקעי הזיתים שטרם סוננו מתוכו. זה שלגימה ממנו מותירה בקצהָ צריבה בגרון, ופיתה שנטבלה בתוכו היא מעדן שאין שני לו.

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ