זה הזמן לבוטרגה, "הקוויאר של האנשים הפשוטים"

בוטרגה - שחלות של דגות - מאפשרת לחולל פלאות במטבח

שתפו בפייסבוק
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
הדפיסו כתבה
טוסט אבוקדו, בוטרגה וביצה עלומה
טוסט אבוקדו, בוטרגה וביצה עלומהצילום: מיכל וקסמן
מיכל וקסמן
מיכל וקסמן

סוף הסתיו, תחילת החורף. בחכות וברשתות הדיג עולות נקבות דגים תפוחות כרס שבתוכן מוצפנות שחלות כתומות, רכות ושמנמנות, מלאות המוני ביצים פצפונות. מי שזכה באוצר הזה יוכל לבשל אותן ברוטב חריף, להקציף מהן איקרה; או להמליח, לייבש ולייצר מהן בוטרגה: צמד שחלות (לרוב מנקבת בורי) דמויות לב, נקיות מנימים, כבושות כבישה קצרה במלח ים ואז מונחות לייבוש על גבי רשת, משקולת מעליהן, מכוסות ברשת להגנה מזבובים ושאר מזיקים. כמה ימים באוויר היבש והבוטרגה מוכנה. יש המצפים אותה שעווה, אחרים שומרים בוואקום. הקוויאר של האנשים הפשוטים, מכנים אותה. צבעה כתום עז, טעמה טעם ים מרוכז והיא בת לוויה נפלאה לכוסית משקה צונן. פרוסת לחם טרי בחמאה ועליה פרוסה דקיקה של בוטרגה כמוה כמטה קסם לפתיחת התיאבון. אפשר לגרר אותה על פסטה כמנהג האיטלקים הדרומיים. גם תפוחי אדמה, ביצים ואבוקדו ישמחו בה.

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ