עונת התפוזים היא גם הזדמנות למתכונים מלאי הוד והדר

מהסלט, דרך הקונפטי ועד העוגה – פירות הדר הם תוספת חיננית של טעם, ניחוח ומראה

שתפו בפייסבוק
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
הדפיסו כתבה
קונפטי בצק פריך בקישק וגרידת תפוז
מיכל וקסמן
מיכל וקסמן

החורף מתנהל באטיות, חוזר לחיינו בצעדים מדודים ובלתי עקביים. איתו או בלעדיו נצבע השוק בשלל גוני צהוב-כתום של הדרים מבריקי קליפה ריחנית המאגדת בתוכה פלחים-פלחים בטעמי חמוץ-מתוק רעננים. כבת לשושלת ענפה של פרדסנים מתמלא לבי שמחה למראה אשכוליות, תפוזים, קלמנטינות, פומלות ולימונים שראשיהם מעוטרים עדיין בעלים ירוקים, סימן מובהק לכך שזמן קצר בלבד חלף מאז ניתקו מהעץ שעליו גדלו והבשילו. אני ממלאה בהם קערות, מביטה בהם כמו בכדי פרחים צבעוניים, מפשיטה אותם מקליפתם, מתבשמת מריח השמנים הניתזים ממנה, מפרידה אותם לפלחים ומניחה לבקבוקים העדינים למלא פי עסיס. אחרי שאכלתי מהם ככל יכולתי אני מתפנה לשלבם במיני סלטים, מאפים, מתוקים ומשקאות. 

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ